hirdetes

Filmajánló- Igaz történetek alapján

Silkó Noémi
Filmajánló- Igaz történetek alapján

A Wall Street farkasa


Leonardo Dicaprio pályafutása alatt elhíresült arról, hogy olyan szerepeket vállal el amelyek bemutatják, hogy egy szegény fiúból lesz valamilyen módon egy gazdag ember. A színész egyik leghíresebb filmjévé vált, nagyon rövid időn belül, a Wall Street farkasa. Pénz, drogok és nők az első három szó, ami eszünkbe jut, ha már láttuk a filmet. A film a tőzsdepiac „farkasának” Jordan Belfort életét mutatja be. Bemutatja, hogy a pénz és annak folyamatos hajszolása hová képes vezetni, amellett, hogy egy ideig nyilván mindene megvan az embernek, de ezt is hamar elveszítheti.

Escobar

Az életrajzi filmek, mindig nagyon érdekesek, főleg amikor egy ilyen világhírű személyről beszélhetünk. A film a világ leggazdagabb és leghíresebb drogbáró életét mutatja be. Nagyon sok érdekes kis részletet tudhatunk meg erről a világról, megmutatja a szerelmi szálakat, megismerhetjük a családi háttereket, különböző kapcsolatokat akár a drog üzleteiből is. Nagyon sok történet kering róla és ügyleteiről a közösségi médiában, azonban ebből nagyon sok hamis vagy nem teljesen igaz, a film életrajzi könyvek alapján készült és nagyon valósághűen ábrázolja a történteket.

hirdetes

A Viszkis

hirdetes

A magyar filmgyártásban is van már ilyen típusú film. A 2017-ben bemutatott „A Viszkis” című film, a híres magyar viszkis rabló, Ambrus Attila életrajzán alapszik. Bemutatja az előéletét, a majdnem hokis karrierjét és azt, hogy később mégis milyen indokból vetemedett ezekre a rablásokra. A film végén a jelenlegi helyzetébe is betekintést enged a valódi Attila. A film sokak számára felkavaró volt, hiszen az érintettek és azok hozzátartozóinak inkább csak feltépte egykori sebeit. Hiszen hiába nem követett el gyilkosságot még is sok embernek okozott lelki problémákat. De a film egyébként nagyon érdekes, végig izgalmas, bemutatja a rablásokat és azt is, hogy a rendőrök, hogyan kapták el a rablót. Több országban is bemutatták, sok nyelven készült hozzá felirat, sőt valahol még szinkront is kapott.

Még ezek mellett nagyon sok és izgalmas igaz történeten alapuló filmet láthatsz és a világban mindig történik valami, olyan amit a későbbiekben érdemes lesz majd megfilmesíteni. Hiszen mindig születik egy új „csodálatos elme” vagy köttetik egy barátság két különböző világú ember között, amelyek inspirálhatnak, meghathatnak bennünket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház:  Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. 1883-ban... Tovább

Körös-Maros Nemzeti Park

Körös-Maros Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Az 1997-ben alapított... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek