hirdetes

A héten történt a világban – Összefoglaló

Silkó Noémi

A héten történt a világban – Összefoglaló

 

Minden héten történnek a világban jó és rossz dolgok egyaránt. Sajnos ezen a héten egy elég megrázó dolog is történt, folytatódik a koronavírus járvány, de azonban ezek mellett is történtek jó dolgok a nagyvilágban. Cikkünkben összeszedtük az elmúlt hét nagyobb eseményeit, bejelentéseit, amikről részletesen olvashatsz a folytatásban.

A héten történt a világban – Összefoglaló

Nő a fertőzöttek száma


Sajnos egyre inkább azt tapasztalhatjuk, hogy már nemcsak más országokban, hanem hazánkban is egyre inkább nő a koronavírusos fertőzöttek száma. Magyarországon most Pápa és a Balaton környékén nőtt a fertőzések száma. Mióta egyre többen járnak ki Spanyolországba, ami eddig zöld zóna volt, de most a növekvő fertőzési számok miatt, valószínűsíthető, hogy jövő héttől sárga zónába kerül, és vagy a hazajövők vagy karantén lesz, vagy pedig 2 teszten kell átesniük. Sajnálatos módon, ezen adatok alapján nem árt, ha készülünk egy esetleges második hullámra, de pánikra azért még semmi okunk!

hirdetes

Mindenki a Balatonra megy!


hirdetes
Természetes, hogy a bezártság után mindenki kimozdulna ebben a hőségben. A legtöbben a magyar tengert választják úticélnak. Ez nagyon pozitív ám a felkapottság miatt a nagyobb városokban és a strandokon is nagyon megnövekedtek az árak, amit sok helyi nem néz jó szemmel. Érdemes ezáltal, több otthonról hozott étellel, itallal készülni, ha olcsóbban akarjuk megúszni a nyaralást. Emellett fontos odafigyelni a strandokon a szabályok, előírások betartására, hiszen sajnos még mindig fent áll, sőt kezd újra kialakulni a vírushelyzet.

Libanoni robbanás

Kedden Bejrútban sajnálatos módon, hatalmas robbanás történt. Ez már most a világ egyik legnagyobb, valószínűsíthetőleg mulasztás miatt keletkezett robbanása, de a pontos okot/okokat a mai napig nem tudjuk, de sajnos már több, mint 137 hét halottja van és annyi sérült van, hogy a kórházak is megteltek. Nagyon sokan még lakhelyüket is elveszítették. A borzalmas balesetről az interneten sok videót találhatunk, de sok ezek közül nagyon megrázó tartalmú lehet. Az országnak már többen felajánlották segítségüket, mivel a várost azonnal katasztrófa sújtotta helyszínné nyilvánították.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátyás király

Mátyás király: Az egyik legnagyobb, legismertebb, legkeményebb kezű magyar királyként ismert.... Tovább

Márton nap

Márton nap - November 11.: Német nyelvterületről vált ismertté és ma már sok helyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek