hirdetes

Mész, mész, majd a semmiben egy templomtorony: 3 misztikus pusztatemplom a Balatonnál

VN

A Balatonnál annyira sok különleges hely van. Egyszerűen nem lehet soha elég időt eltölteni, hogy mindet felfedezzük, de semmi baj, idén nyáron is vissza kell térni! Most olyan helyeket mutatunk be nektek, amik hidegrázósan különlegesek, ahol nemcsak csodás látvány, hanem olyan teljesen más, magával ragadó levegő is fogad titeket. A semmiből előbukkanó pusztatemplomokat szedtünk össze nektek a Balaton parton, amikre igaz a kifejezés: ahol még a madár sem jár! 

 Különleges pusztatemplomok Balatonnál

Különleges templomromok a Balatonnál

Szereted a történelmi jelentőségű helyeket, ahol kicsit átérezheted, hogy sok-sok évvel ezelőtt milyen volt az élet? Ahol elgondolkozhatsz azon, hogy ez tényleg sok száz éve készült? Akkor ezeket az omladozó, régi templomokat is meg kell nézned, amik a semmi közepén helyezkednek el, ezzel pedig egy olyan különleges látványt, és hangulatot teremtenek, amit neked is át kell élned. Gyakorlatilag a semmi közepén magasodnak ezek a régi idők béli templomtornyok a kék ég felé. Kicsit misztikus, de mindenképpen nagyon különleges. Ráadásul nyugalom, csend béke fogad ezeken a helyeken titeket. Ugye nem fogjátok kihagyni?

hirdetes

Somogyvámosi pusztatemplom

Még a nevében is benne van, hogy egy puszta közepén áll ez a templom. Ahhoz, hogy erre a misztikus csodára rábukkanj a Somogyvámostól délnyugatra található Dunajka-fennsíkon keresztül kell elindulni. Egy kukoricás közepén áll az épület, a tornyot szerencsére messziről ki lehet szúrni. Somogyvámostól követni kell a sárga jelzésű turista utat. 1200-as években épült ez az épület, de a török hódoltság idején sanyarú sorsra jutott, a település, ami itt volt teljesen elnéptelenedett, így már csak ez a torony jelzi, hogy egykoron itt egy település volt, emberek laktak. Még egy legenda is tartozik ehhez a templomromhoz, ami így hangzik: valaha ez az épület volt Koppány székhelye, gyermekét, Kupát befalazták a templom egyik oldalába. Ki tudja mi az igazság? Mi csak azt tudjuk, hogy egy különleges hely, amit megéri felfedezni! 

hirdetes
 

Izgi ugye? Lapozz, és mutatunk még nagyon különlegesen misztikus pusztatemplomokat a Balatonnál!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Gömböc

Gömböc: az egyik leghíresebb újkori magyar találmány. A gömböc egy különleges matematikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás