hirdetes

Mész, mész, majd a semmiben egy templomtorony: 3 misztikus pusztatemplom a Balatonnál

VN
 Különleges pusztatemplomok Balatonnál

Szent Balázs-templom-rom

A Nivegy-völgy igazi jelképe ez a hely, így lehet, hogy páran ismerik is. Levendulás, szőlőültetvények, bájos pincék, idilli házak alkotják a Szent Balázs-templom-romot környező településeket. Ha tökéletes kirándulóhelyet kerestek a nyárra, vagy a tavaszra, akkor íme, megtaláltátok. Ez a templom is a 13. században épült, és a törökök idején pusztult el, azonban 2001-ben volt egy nagyobb rekonstrukció, így elég jó állapotban van jelenleg is a templomrom. Az igazi érdekessége, hogy csodálatos panoráma nyílik innen a Balatonra, egészen a Badacsonyig és Hegyestű környékéig el lehet nézelődni. Gondolj csak bele, állsz ezen a misztikus helyen, és kémleled a csodás ezer kékben pompázó Balatont! Ugye….? A Szent Balázs-templom-romot Szentantalfa irányából a zöld jelzés mentén, Óbudavár felől pedig Szentjakabfa lehet megközelíteni.

hirdetes

Hetyei pusztatorony

Egy puszta és egy torony-néha ennyi is elég egy kis varázslathoz! Ha nem hiszed, hát járj utána, és látogasd meg a Hetyei pusztatornyot! Ez egy téglából emelet templom tornya, ami szintén a török korok alatt elnéptelenedett falvak emlékeit őrzi a puszta közepén állva. A környékbeliek emiatt gyakran csak „Törökhagyásként” emlegetik ezt a misztikumot. A torony olyan elhagyatott, hogy majdnem össze is dőlt a 2010-es évek elején, köszönhetően az illegális ásatásoknak, téglaelhordásoknak különböző mezőgazdasági műveleteknek. Azonban szerencsére sikerült időben meglépni a megfelelő beavatkozásokat, így még ma is áll, azonban veszélyeztetett. Megközelítéséhez az ádándi Zrínyi utca végén tovább kell menni, majd egy jobbra elágazó földútról lehet elérni a Hetyei pusztatornyot.

hirdetes
 

Amennyiben szállást kereteka  környéken, akkor a kristály Hotelt tudjuk ajánlani Ajkán, ami nemcsak nagyon barátságos kiszolgálással, kényelmes szobákkal, wellnessel, felvidéki ízekkel, hanem nagyon jó árakkal is vár titeket. Részletek az oldalukon: vidéki szálloda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri piros alma

Egri piros alma: Eger környékén, Noszvaj községben fedezte fel Kovács Sándor és magyar I.... Tovább

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás