hirdetes

10 kihagyhatatlan Erdélyi látnivaló, amit te is imádni fogsz!

VN
Legjobb 10 erdélyi látnivaló

#4: Korond

A Marosvásárhelytől 60 km-re, Székelyudvarhelytől pedig mindösszesen 26 km-re található Korond patak völgyében található fazekas falut azoknak ajánljuk nagyon erősen, akik odavannak a kézműves termékekért, számukra Korond egy igazi paradicsom, telis-tele gyönyörű kincsekkel, de a szkeptikusok is nagyon könnyen ámulatba eshetnek ám. A község főútja ugyanis teljes hosszában egy nagy kirakodóvásár, ahol hagyományos virágdíszítésű égetett kerámiákon és fonott kosárkákon túl mindenféle egyéb csodaszép ajándéktárgyat is találhatunk. Kevesen tudják, de az Európa egyik legjelentősebb fazekas központjának tartott faluban található egy vasas-kénes gyógyfürdő négy borvízforrással is.

hirdetes

#5: Szent Anna-tó

Székelyföld egyik legszebb természeti kincse ez a krátertó, ami egy már rég kialudt  vulkán kráterében keletkezett, természetvédelmi terület. Itt olvashatsz bővebben az erdélyi látnivaóról, ahol még akár medvékkel is szembe találhatod magad. És ha már a Szent Anna-tónál járunk, akkor érdemes útba ejteni a szomszédos Tusnádfürdői gyógyfürdőt és üdülőhelyet, amit még 1842-ben alapítottak. Kitűnő hatású lehet a neurózis, a szív- és érrendszeri, a gyomor, a bél betegségei, valamint a mozgásszervi bántalmak gyógyításában, de egy kicsit megpihenni is alkalmas.

hirdetes

#6: Segesvári Óratorony

Segesvár városközpontja 1999 óta a Világörökség része, ugye te sem akarod kihagyni ezt a különleges várost? Rengeteg látnivaló és csodaszép épület van itt, az ember csakúgy kapkodja a fejét, de egyértelműen a legkiemelkedőbb a messze földön híres segesvári Óratorony, amely a 14. században épült és 1556-ig városházaként működött, manapság pedig múzeumként funkcionál. 12 apostol ezüstszobra sétált körbe a zenélő órában.
 

A további erdélyi látnivalókért kattints a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátra

A Mátra Magyarország legnagyobb hegye. Itt található az ország legmagasabb pontja a... Tovább

Szépművészeti Múzeum

Szépművészeti Múzeum: Budapest egyik legnagyobb múzeuma, mely 2018 végén nyitotta meg ismét... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Magyar Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!