hirdetes

10 kihagyhatatlan Erdélyi látnivaló, amit te is imádni fogsz!

VN
Legjobb 10 erdélyi látnivaló

#7: Drakula Kastély, Törcsvár

Brassótól csupán 30 km-re, Törcsvár falu mellett helyezkedik el a törcsvári kastély, amely Drakula kastélyaként híresült el a történelemben. Nemcsak a krimik, és a horrorfilmek szerelmeseinek ajánljuk a kastély felkeresését, hiszen a kísértet történetek nélkül is impozáns látványt nyújt, Drakula története már csak hab a tortán. Ráadásul a kastély ma múzeumként működik, mellette pedig egy kis falumúzeum található.

#8: Fekete Templom, Brassó

És ha már Brassónál tartunk, akkor fedezzétek fel az erdélyi szászok egykori központját, azaz a Brassóban található Fekete Templomot a Csenk hegy lábánál! Az egykori Magyarország legnagyobb temploma volt, ami 1383 és 1424 között épült, a reformáció óta evangélikus templomként működik. Déli kapuja felett még ma is látható Mátyás és felesége, Beatrix címere. Plusz tipp: ha már Brassónál jártok, akkor másszátok meg a Csenk hegyet és csodáljátok meg a felülről a város egyedülálló panorámáját, gyalogosan és felvonóval egyaránt megközelíthető!

hirdetes

#9: Gyilkos-tó

Természetesen egy erdélyi nevezetességeket felsoroló listáról sem maradhat le az igazán különleges Gyilkos-tó, ami minden erdélyi túra egyik legfontosabb állomása. A legendás tó 1837-ben keletkezett egy közeli hegyről lecsúszó törmelék következtében, de még ma is páratlan látványt nyújt, hogy pontosan milyet, arról itt olvashatsz bővebben: Ilyennek láttam a Gyilkos-tavat, avagy élménybeszámoló Erdélyből!

hirdetes

#10: Madarasi Hargita

Végezetül pedig a székelyek szent hegyét sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. A Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsáról beszélünk, ami az év mindennapján, télen-nyáron csodálatos, és rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál. Olvassatok itt róla bővebben: Madarasi Hargita, avagy ilyen a székelyek szent helye
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Német Miklós

Német Miklós: rendszerváltáskori miniszterelnök.  Németh Miklós közgazdász, politikus,... Tovább

Szent Korona

Szent Korona: A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Magyar Magyarság Utazás
X
Kövess minket facebookon!