hirdetes

1000 cicával él egy házban a világ legelszántabb macskás nője

emszi

A 67 éves kaliforniai Lynea Lattanzionak is megvan a maga szenvedélye az életben, ami nem más, mint a macskák. A hóbortosnak tűnő hölgynek azonban nemes célja van.

Ezer macskát gondoz egy hatalmas szívű nő

Mindenkinek van egy hobbija – vannak, akik festegetni szeretnek, mások úsznak, vagy a kerttel foglalkoznak szabadidejükben. De vajon lehet hobbinak nevezni azt, ha valaki ezer állattal él együtt?

Évekkel ezelőtt Lyneának ki kellett költöznie az öt hálószobás lakásából, mivel már nem volt hely neki és ezer szőrös lakótársának. A helyzetet egy macskamenhely nyitásával oldotta meg, ahol a cicák királyi ellátásban részesülnek.

A ketrecek nélküli menhely Parlierben, Kaliforniában található. A befogadott macskákat örökbefogadásra kínálják fel, de addig is több mint 50 gondozó és állatorvos gondoskodik a cicák jólétéről. Elsősorban öreg és beteg macskákat fogadnak be, hogy segítsenek nekik szerető otthonra lelni.

Lássuk milyen az élet a cicaotthonban a következő oldalon!

Ezer macskát gondoz egy hatalmas szívű nő

Lynea Lattanzio 67 éves, hobbiját tekintve talán kicsit különc nő.

„Eddig összesen 28 000 macskát fogadtam be. Valószínűleg rekordot is döntöttem!”

Lynea teremtette a menhelyet, ahol a ketrecek és az elaltatás kérdése fel sem merül. A menhely működtetése több millió dollárba kerül évente, de minden egyes dollárt nemes cél érdekében költenek.

Lynea csodálja a mcskákat: „Szeretem őket, mert függetlenek, gyönyörűek, kecsesek és csupán rájuk nézni is szeretek.”

hirdetes

Bár ez általában nem a legtisztább hobbi és kimondottan időigényes.

Amikor Lynea rájött, hogy az öt hálószobás lakást kinőtték, örömmel kezdett el nagyobb hely után kutatni.

Egy speciális kerítés segít, hogy a macskák ne szökjenek meg; habár nincs is semmi okuk a szökésre. A tágas helyen akkor és azt csinálnak, amit akarnak.

A menhelyen nem csak macskákat, hanem kutyákat is befogadnak és gondoznak. Az évek során összesen 40 000 állaton segítettek. Széles választék van az örökbefogadók számára. Nyilvánvaló okokból azonban az örökbefogadott állatok száma nem mehet 15 fölé.

De honnan ez a nagy szeretet a macskák iránt? Lássuk a következő oldalon!

Ezer macskát gondoz egy hatalmas szívű nő

Lynea macskamániája akkor kezdődött, mikor édesapja cicái meghaltak. A helyi menhelyről vitt haza macskákat. Bár nem akart olyan sokat örökbe fogadni, végül 15 új cicával állított haza.

A menhelyen közel 50 ember dolgozik, de az önkéntes segítők jelentkezése is rendszeres.

Lyneára tökéletesen illik a hóbortos macskás hölgy szerepe. Akik azonban ismerik őt és tevékenységét tudják, hogy mindezt szeretetből teszi.

Az állatok etetése nap mint nap több mint egy órát vesz igénybe.

Az intézmény célja, hogy minden állat szerető otthonra leljen, bár kóbor macskákból mindig bőven van utánpótlás.

hirdetes

Ami csupán az állatok szeretetének indult, végül jól működő üzletté nőtte ki magát. Az öreg és beteg állatok egészségéről a menhely által alkalmazott állatorvosok gondoskodnak.

Lynea annyira komolyan veszi tevékenységét, hogy autóját és jegygyűrűjét is eladta. Az ezer macska gondozását még a nyugdíjszámlája is bánta. A macskák királyokként élnek és a kameráktól sem félnek. Bár a cél az, hogy új otthont találjanak, nyilván egyikük sem hagyja ott szívesen ezt a helyet.

A szobák gyakran túlzsúfoltnak tűnnek, a cicákat azonban ez kicsit sem zavarja. Mintha csak arra várnának, hogy hozzáférhessenek a tálkájukhoz.

Az 50 fős személyzetnek tetemes mennyiségű macskaszőr takarításával kell megküzdeni, az almok tisztítása pedig egy teljesen más történet. A macskák életük nagy részét alvással töltik; a menhelyen erre külön kialakított helyek vannak nekik, kényelmes párnákkal, puha takarókkal.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Töhötöm

Töhötöm: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Töhötöm az egyik közülük.... Tovább

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő

Szent Anna-tó, Tusnádfürdő: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Tusnádfürdő... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Külföld