Megfertőződött kétm San Diego-i állatkerti gorilla koronavírussal.

2 San Diego-i majom elkapta a koronavírust

Bettina
Koronavírus fertőzött lett 2 állatkerti majom

Kell valamitől tartanom, ha kutyámat kiengedem a szabadba?


A kutyák és más hazai háziállatok nem játszanak szerepet az újgenerációs koronavírus terjesztésében. Éppen ezért minden gond nélkül kiengedhetők a friss levegőre kedvenceinket. Sőt, a jelenlegi korona-krízis veszély ellenére kifejezetten fontos, hogy négylábú barátaink sok időt töltsenek kint a szabadban, hiszen a mozgás és a friss levegő erősíti az immunrendszert, és stresszoldó hatású is.

 

Milyen elővigyázatossági intézkedésekre kell ügyelnem a séták során?


A séták során az aktuális korona-járványtól függetlenül is érdemes figyelni a kutya magatartására. Sokszor történik olyan szomorú este, hogy szőrös barátaink valami mérgező vagy éles dolgot vesznek a szájukba. Nem utolsó sorban a földön heverő ürülék betegséghordozókat, parazitákat, vírusokat, baktériumokat terjeszthet, ezért a székletet mindig össze kell szedni a kutyusunk után. Ha vállaljuk azt a felelősséget, hogy állatot tartunk, akkor erre is vállaljunk felelősséget mellette, hogy gondoskodunk az egészség megőrzéséről.

Ha séta közben más kutyatartókkal is találkozna, legalább 1,5 méteres távolság betartása az előírt, és megkérünk minden kedves felelős gazdit, hogy ezt tartsa is be. Séta után nem kell fertőtleníteni a kutyák mancsait, mert az súlyosan kiszárítja a bőrüket, s más egyéb fertőzések és bőrproblémáknak adhat teret, de nedves törölközővel érdemes megtörölni a lábukat. 

Mi történik a kutyámmal, ha karanténba kell vonulnom?


Mivel nem lehet kizárni a vírus miatt a  kutyával való szoros testi kapcsolat ezért ez a kérdés minden állattartó fejében felmerül. A legjobb megoldás az lehet, hogyha megkérünk egy olyan személyt, aki nem idős és nem veszélyeztetett, hogy gondoskodjon ezen nehéz időszak alatt a kutyáról. Amennyiben a teljes felelősséget nem is tudja vállalni rá, tehát nincs arra lehetőség, hogy elvigye magával a karantén idejére, akkor az is sokat számít ha annyiban tudunk segítséget igénybe vanni, hogy más viszi le sétálni. Így elkerülhetjük az emberekkel való találkozást.

 

Reméljük, hogy tudtunk segíteni a kutyatartóknak abban, hogy a nehéz időszakban könnyebben igazodjanak el a vírusnak állatokra való veszélyeiről.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Szótár

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed

A Duna-part látképe és a Budai Várnegyed: Az UNESCO magyarországi világörökségei... Tovább

Vidéki hotel

Egy vidéki hotel lehetővé teszik, hogy a nagyvárosból kiszakadva töltsünk el egy kis időt... Tovább

Tovább a lexikonra