hirdetes

3 gyors és egyszerű leves – ezeket Neked is ki kell próbálnod idén tavasszal!

TK

Lassan már beköszönt a jó idő, ilyenkor mindenki már próbál tavaszhoz illő ételeket készíteni – és mi lenne tavaszibb, mint egy nagyon finom, egyszerű, gyors leves, melyet zöldségekből készítünk? Mostani cikkemben összegyűjtöttem Nektek 3 receptet, melyet idén Nektek is érdemes lesz kipróbálni!

3 leves tavaszra

Petrezselyemleves


Hozzávalók (2 adag)


-    2 csokor petrezselyem
-    fél l csirke alaplé
-    1 kisebb fej vöröshagyma
-    5 dkg mascarpone
-    15 dkg krumpli
-    só ízlés szerint
-    2 evőkanál olívaolaj


Vágjuk finomra a vöröshagymát, majd dinszteljük meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a megpucolt, feldarabolt krumplit. Ezután öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a petrezselyem levágott szárát.


Közepes lángon főzzük addig még a petrezselyemszár és a krumpli meg nem puhul.


Eközben tépkedjük le a petrezselyemleveleket, majd tegyük forrásban lévő, sós vízbe, majd egy pár percig hagyjuk főni. Ezután szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel őket. 


Tegyünk mindent a turmixgépbe, majd néhány forgás alatt készítsünk belőle krémet. 


Öntsük vissza a krémes levest a lábasba, keverjük hozzá a mascarponét – így tesszük selymessé az állagát. Forraljunk rajta egyet, és kész a finom levesünk.

hirdetes

Sült répás karfiolleves diétásan


Hozzávalók (3 adag)


-    1 kisebb karfiol
-    6 dl víz
-    2 db burgonya
-    fél leveskocka
-    fél teáskanál kakukkfű
-    só ízlés szerint
-    fél teáskanál ételízesítő
-    4 evőkanál főzőtejszín vagy joghurt
-    2 db sárgarépa
-    3 evőkanál olívaolaj 
-    1 kisebb db vöröshagyma


Először főzzük puhára bő sós vízben a karfiol rózsákat, illetve a felkockázott krumplit. Pucoljuk meg közben a répát, majd vágjuk őket vékonyra. A hagymákat is aprítsuk fel, de már vastagabb kockákra.

hirdetes

Ahogy megfőtt a krumpli és a karfiol, szűrjük le a főzőlevét, majd tegyük félre. 


Ebből mérjünk ki 6 decit, majd abban keverjük el kis lángon a leveskockát, sózzuk meg, majd ezt is tegyük félre.


A répát és a hagymát tegyük egy tepsibe, majd az olívaolajon pirítsuk őket aranybarnára. Ehhez sütés előtt ne felejtsünk adni egy kis sót és a kakukkfüvet.


A krumplit, karfiolt botmixerrel keverjük el, úgy, hogy az állaga krumplipüré legyen, majd adjuk hozzá a tejszínt és a félretett főzőlevet. Turmixoljuk őket össze.


Szedjük ki a levest, s tálaláshoz a hagymás répát halmozzuk a tetejére.
 

Amennyiben az utolsó gyors és finom recept is érdekel, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zsolnay porcelán

Zsolnay porcelán: Hungarikum. A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték... Tovább

Magyar nóta

Magyar nóta: A magyar nóta egyéni szerzőktől származó újkori lírai dal, melyben nép- és... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!