hirdetes

3 gyors és egyszerű leves – ezeket Neked is ki kell próbálnod idén tavasszal!

TK, ZH
3 leves tavaszra

Tejfölös tavaszi leves


Hozzávalók (8 adag)


-    2 db nagyobb vöröshagyma
-    1 evőkanál olívaolaj
-    25 dkg bacon
-    4 db sárgarépa
-    2 db fehérrépa
-    15 dkg zöldborsó
-    1 db karalábé
-    só ízlés szerint
-    2 db leveskocka
-    2 evőkanál majoranna
-    3 evőkanál tejföl
-    3 evőkanál finomliszt


Vágjuk, kockázzuk apróra a hagymát, illetve a zöldségeket. Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd nagyjából 5 perc után adjuk hozzá a bacont, és együtt pároljuk őket puhára.


Öntsük hozzá a zöldségeket, sóval ízesítsük. Adjunk hozzá nagyjából 1 dl vizet, s pároljuk puhára a zöldségeket.

hirdetes


Amikor már félpuhára párolódtak öntsünk hozzájuk kb. 2 l vizet, és dobjuk bele a leveskockákat. Szórjuk meg majorannával, és főzzük őket puhára.


A tejföllel közben keverjük csomómentesre a lisztet és a petrezselymet. 1 – 2 merőkanálnyi levest merjünk hozzá, es keverjük ki őket jól. Ezután a keverékünket öntsük a leveses fazékba. és gyorsan keverjük el benne, majd hagyjuk, hogy forrjon egy kicsit.


Melegen tálaljuk.

Ehhez a leveshez sajtgaluskát is készíthetsz, így még finomabb lesz  ételed.


Sajtgaluska elkészítése


Hozzávalók:


-    2 szelet kenyér
-    1 dl tej

hirdetes
-    1 közepes fej vöröshagyma
-    5 dkg sajt
-    2 dkg vaj
-    1 db tojás
-    2 evőkanál finomliszt
-    só, szerecsendió ízlés szerint


A tejet forrón a kenyérre öntjük, majd állni hagyjuk. 


A hagymát finomra vágjuk majd a vajon megpároljuk.


A beáztatott kenyeret kicsavarjuk, majd összekeverjük a már kihűlt hagymával, lereszelt sajttal, tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy keményebb galuskatésztát kapjunk. 


Ezt a forró levesbe szaggatjuk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Szabolcsi alma

Szabolcsi alma: messzi földön híres a szabolcsi alma. A „szabolcsi" eredet... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!