hirdetes

5 autósmozi Budapesten és környékén

Rékka

Ugyan a 3D és az IMax világában a mozizás élménye már egy egészen más kikapcsolódást jelent, mint húsz éve, azért akadnak még szép számmal, akik a filmnézés eme hagyományos, romantikus módját választják. Hiába írunk 2021-et, szerencsére mindenhol akadnak még ilyen autósmozik – ebben cikkben mutatok ötöt, ami Budapesten, vagy a közelében található!

5 autósmozi Budapesten és környékén

Westend Drive-In Cinema, a legnagyobb

A főváros legnagyobb autósmozija a Westend hátsó, külső parkolójában található, amit a már jól ismert, 2013 óta létező Rooftop Budapest Cinema csapata hozott össze. A Drive-In Cinema minden este 19.30-kor nyit, ekkortól lehet behajtani a mozi területére, de a vetítés csak sötétedés után, este 21 és 21.30 között kezdődik el. Itt nem feltétlenül a legújabb filmek vannak a repertoárban, inkább kultikus státuszban lévő klasszikusokat, csupa olyan filmet, amikből mindenki tud idézni – például A nagy Lebowski, vagy az Amerikai szépség, de a műsoron voltak már olyan kultfilmek is, mint a Vissza a jövőbe, a 12 majom vagy a Taxisofőr. A jegyeket autónként számítják, azaz mindegy, hányan tartózkodnak a kocsiban, ugyanannyi a behopp. Akkor sem kell kétségbe esni, ha nem vezetsz, a helyszínen parkoló MOL Limók egyikébe így is tudsz jegyet váltani, amit megtehetsz akár online, akár a helyszínen. És természetesen nassolnivalót is lehet kapni a vetítések előtt, során.

hirdetes

Panam Autósmozi

hirdetes

A Panam Autósmozi az Árkád bevásárlóközpont tetején található, és elsősorban a szemérmetlen nosztalgiára épít, de hát nem véletlenül: az autósmozi bizony retro műfaj. A repertoár viszont szerencsére modernebb filmeket is tartalmaz, nagyjából fele-fele arányban. Az első vetítés például a Harcosok Klubja volt, ami nem kimondottan új, bár retrónak sem nevezhető, de minden kétséget kizárólag kultfilm. De volt már a műsoron a Rocky, a Truman Show, a Nyolcadik utas a halál és a Csillag születik is. Az Árkád tetőtéri parkolója 100 autót tud befogadni, és itt is autónként kell jegyet váltani, de csak online, ugyanis a helyszínen csak rágcsákat lehet kapni a 21 órakor kezdődő vetítésekhez.

Még nincs vége, ez csak az első két autósmozi volt, a következő oldalon vár még három, melyek mind más-más hangulatot árasztanak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Árpád fürdő

Árpád fürdő: Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba fő látványossága. Egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Retró Szórakozás