hirdetes

5 budapesti múzeum, amit feltétlenül fel kell keresned!

Rékka
Fantasztikus múzeumok fantasztikus tárlatokkal

Ludwig Múzeum

A Ludwig Múzeum a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Színházzal szemben található. A modern és kortárs művészek alkotásait felvonultató kiállító tér egész évben látogatható. Időszakos kiállításai során a nemzetközi színtér vezéralakjai és a legismertebb hazai művészek munkáit állítják ki egy nagyon modern, 3300 négyzetméteres területen, XXI. századi technológiával. Természetesen az időszakos kiállítások mellett állandó kiállítása is van, érdemes ezt is megnézni, mivel a kortárs művészet legjobb alkotásai vannak itt egybegyűjtve. Tartozik hozzá egy Múzeum Shop is, ahol többek között hazai tervezők kisszériás termékeit lehet megvásárolni.

Iparművészeti Múzeum

hirdetes

Bár az Iparművészeti Múzeum 2017-ben bezárt, ameddig be nem fejeződnek a rekonstrukciók (az épület egy új kristályszerű szárnnyal is bővül, kiállítótere a háromszorosára nő, továbbá korszerű restaurálási és raktározási körülményeket is teremtenek), és várhatóan csak 2022-ben nyitnak ki újra, megérdemli, hogy felkerüljön erre a listára.
Az Iparművészeti Múzeum a magyar art-nouveau építészet egyik legszebb példája. Zsolnay porcelánból készült cserepei a hindu és az iszlám építészet hangulatát idézik. Belsőtere ezzel szemben tiszta fehér, ekként ötvözve az épület változatos építészeti stílusait. A magyar kézművesek és műtárgyak állandó kiállítása mellett a múzeum több modern, időszaki kiállításnak és design-rendezvénynek is otthont ad. Ráadásul már tervben van a több százezer darabos kollekció digitalizálása is!

hirdetes

Magyar Nemzeti Galéria

A magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató közgyűjtemények között a legnagyobb a Várnegyedben található Magyar Nemzeti Galéria. Már 1957 óta önálló múzeumként működik, jelenleg a pontos helye a Budavári Palota épülete. Állandó kiállításai: középkori és reneszánsz kőtár, gótikus táblaképek és faszobrok, 19. századi festészet és szobrászat, Munkácsy Mihály és Paál László művészete, a 20. századi művészet 1945 előtt és után.

Te szeretsz színházba járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Nagy Vásárcsarnok

Nagy Vásárcsarnok: Európa legszebb vásárcsarnoka, a 9. kerület egyik legszebb és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás