hirdetes

5 budapesti sétálóutca, ahol mindig érzed a pezsgést

Rékka

A nagyvárosi életre gondolva bizonyára autók tömkelege, buszok dudálása, villamosok sivítása jut eszébe sokaknak. És valóban rengeteg közlekedési eszköz, járat, és ember van Budapesten – de azért szerencsére akadnak forgalommentes területek is. Ebben a cikkben hoztam nektek öt budapesti sétálóutcát, ahol sosem áll meg az élet!

Pezsgő budapesti sétálóutcák

Váci utca

A budapesti sétálóutcák mintaképe a belvárosi Váci utca. Mondhatni, ez a főváros leghíresebb bevásárló- és sétálóutcája. A majdnem két kilométer hosszú sétálóutca a Vörösmarty tértől egészen a Központi Vásárcsarnokig tart, és gyakorlatilag bármit megtalálsz itt: éttermek, kávézók, boltok, régi és új holmik, hagyományos és futurisztikus portékák, ruhaboltok és szállodák szegélyezik mindkét oldalt. Félúton, az Erzsébet hídnál a zsúfolt Kossuth Lajos utca keresztezi; itt korábban csak az aluljárón lehetett átkelni, de a Ferenciek tere rendezésének köszönhetően végre elérhetővé vált a teljes utca. A Váci utca északi részén rengeteg divatmárka üzlete sorakozik, míg a déli rész inkább az ajándékboltok és bisztrók váltják egymást. Itt található a Pointer Pub, amely egy kedvelt legénybúcsú helyszín, és a Pesti Színház. A sétálóutca egész évben tele van utcai művészekkel, telente pedig gyönyörű karácsonyi fények díszítik.

hirdetes

Ráday utca

hirdetes

A Kálvin térről nyílik a Ráday utca, amely régen a város legütemesebben fejlődő gasztronómiai csomópontja volt, mára azonban számos, hirtelen felfutott negyed van a fővárosban, ezért visszaszorult az első helyről. Ettől még persze nagyon is érdemes errefelé venni a sétát; az utca két oldalán szinte teljesen végig ki lehet ülni, és majdnem minden este van élő zene, ami betölti az utcát: az If Caféban például esténként kinyitják a nagy ablakokat, ahova a zenészek beülnek az utcafront felé fordulva csellóval, gitárral és egyéb hangszerekkel. A Púder nagyon népszerű hely, de megéri beljebb is felfedezni az utcát, ahol számos nemzetközi ízzel lehet találkozni. Van itt olasz, az Artist, a Royal Rasoi indiai, a Kredenc lengyel-magyar, a Pho 18 pedig vietnámi ízekkel vár.

Még nincs vége, lapozz a következő oldalra és további három csodálatos budapesti sétálóutcáról olvashatsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1994-es választások

A második szabad választás az ország történetében. Az első fordulót 1994. május... Tovább

Élet és Irodalom

Élet és Irodalom: Az Élet és Irodalom (röviden ÉS) magyar irodalmi-közéleti hetilap 1957... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás