hirdetes

5 csodálatos budapesti sétány, ahol neked is érdemes végigballagnod!

Rékka
5 csodálatos budapesti sétány

Művészsétány

A Művészsétány, másnéven Margit-szigeti Művészsétány, vagy Művészliget, a Margitszigeten felállított szobrok összessége. Az első szobor Arany Jánost ábrázolja, ezt követték más, az irodalomban, zenében, képző- és színházművészetekben jelentős magyar személyek mellszobrai. A Művészsétány Arany János szobrával kezdődik, mely a Víztoronynak és a Szabadtéri Színpadnak a sziget belseje felé eső részén áll. Innen, a Rózsakert után indul a sétány, melynek legtöbb darabja a domonkos kolostorrom és a Szent Mihály-kápolna között van elhelyezve. A sétány azonban nem egyenes, mindenféle sétautak, elágazások és ösvények mentén lehet megtalálnia szobrokat.

Rakpart sétány

Ez ugyan még nincsen kész, de már küszöbön áll (és régóra ért is már a dolog): a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti szakaszát felújítják, és egy 4-5 méteres sétányt hoznak itt létre. Ezen a szakaszon a szalagkorlátot is kiszedik, a forgalom legfeljebb 30 km/h-val haladhat, továbbá 35 fát is ültetnek az említett részen. Most is nagyszerű élmény a rakparton sétálni, csodálni a Duba vizét és a város látképét, de ha elkészül ez a sétány, akkor biztosan ez lesz a Belváros egyik legszebb szakasza.

hirdetes

Dagály sétány

Hivatalosan Dagálysétány utca néven lehet rábukkanni a térképen, a Dagály fürdő és a Duna Aréna közvetlen közelében. Az 530 méter hosszú sétány közvetlen összeköttetést teremt a 3-as metró Forgách utcai megállója és az újonnan épült Duna Aréna között. A sétány három részre osztódik: az első a Turbina utca a volt Láng Gépgyár mellett. A második része az Esztergomi út és Jakab József utca közötti szakasz, a harmadik pedig a Népfürdő utcáig vezet. A ligetes szakaszon pihenésre is alkalmas, finombetonból készült, egyedi grafikai elemekkel díszített ülőtömbök és pihenőpadok vannak a hagyományos támlás padok mellett. A sétányon két ivókút is működik, az utak burkolatán pedig azoknak az ásványi anyagoknak a képletei, melyeket a Béke kút vize tartalmaz. Továbbá a sétányra dekoratív. LED-es világtótestek kerültek, térfigyelő kamerákkal, és ingyenes WiFi is működik.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Nyugati Pályaudvar

Nyugati Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Sport Szórakozás