hirdetes

Szereted a színdarabokat? Íme 5 budapesti színház, ami sosem okoz csalódást!

Rékka

Színházba járni régen egészen mást jelentett, mint napjainkban, és bár némileg megcsappant a színdarabok iránti érdeklődés, azért még mindig akadnak szerelmesei a műfajnak – és persze nagyszerű képviselői is. Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5 budapesti színházat, ami garantáltan nem fog csalódást okozni!

A legjobb színházak a fővárosban

Katona József Színház

A Katona az ötödik kerületben, a Petőfi Sándor utcában egy szecessziós stílusú épületben bújik meg, néhány lépésre a Ferenciek terétől, már 1982 óta működik itt a színház. Az előcsarnokba lépve érzékelhetjük az indusztriális tér, más kőszínházakkal ellentétben sokkal otthonosabb a hangulata. A társulat roppant elkötelezett a valóság iránt, amit változatos játékstílussal, de objektíven próbálnak eljuttatni minél több korosztályhoz. Repertoárjukban klasszikus és kortárs darabok is helyet kapnak – köztük magyar drámaírók műveivel.

A színház előterében találjuk a K:antin kávézót, ahol nem csak az előadások szünetében, hanem reggeltől estig kérhetünk szendvicseket, süteményeket, de egy kávéra is bármikor beülhetünk. Viszont az egység "kártyás kávézó", vagyis készpénzzel csak az előadások estéin tudsz fizetni. A K:antinnal szemben pedig a K:önyv és Boltot találod, ahol kortárs magyar szépirodalmat, szakmai kiadványokat és igényes gyerekkönyveket egyaránt vásárolhatsz, persze az olyan egyedi ajándéktárgyak mellett, mint a katonás tematikájú táskák, idézetes bögrék, vászonszatyrok és egyéb apróságok, kiegészítők.

hirdetes

Budapesti Bábszínház

hirdetes

Közép-Európa legnagyobb bábszínháza, a Budapest Bábszínház az Andrássy út egyik patinás, de kissé megkopott, 100 évnél is idősebb műemlék-épületében működik. A 403 férőhelyes, korszerű színpadtechnikával felszerelt színháztermen túl az épület IV. emeletén 99 néző befogadására alkalmas kis kamaraterem is található, ez a Játszó-Tér.

Tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy kizárólag gyerekek részére tud szórakozást biztosítani a Bábszínház. A Budapest Bábszínház abban is különleges a színházak között, hogy a legszélesebb életkori palettán kínál előadásokat az óvodásoktól a kisiskolásokon át a felnőttekig, de történetének legnagyobb sikereit Mozart, Bartók, Kodály, Csajkovszkij zeneműveinek bábadaptációi aratják mind a mai napig.

A cikk itt még nem ért véget, csak most kezdtem bele! Lapozz a következő oldalra, ahol további nagyszerű budapesti színházakkal folytatom!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Herendi porcelán

Herendi porcelán: hungarikumnak számít. Aki herendi porcelánt kap ajándékba, az igazán... Tovább

Szabó István

Szabó István a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Oscar- és Kossuth-díjas magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás