hirdetes

Szereted a színdarabokat? Íme 5 budapesti színház, ami sosem okoz csalódást!

Rékka
A legjobb színházak a fővárosban

Madách Színház

A 20. században több olyan színházi vállalkozás is létrejött Budapesten, amely Madách Imre nevét viselte. Napjaink Madách Színháza a második világháború után szerveződött újjá, és 1961-ben költözött mai helyére a VII. kerület, Erzsébet körút 29-33. szám alá. 1989-ben Kerényi Imre igazgató-főrendező irányításával modern játékstílussal, és nagyszabású musicalek bemutatásával újult meg a Madách Színház, azóta ez a musical darabok fellegvára. 

A színház repertoárrendszerben működik. Egyszerre több nagy musicalt tart műsorán. Ezek a darabok éveken keresztül láthatók, és több százas sorozatot produkálnak. Olyan klasszikusokat lehetett már itt látni, mint a Rómeó és Júlia, a Macskák, a Nyomorultak, vagy Az ember tragédiája. Amennyiben szereted a musical műfaját, a fülbemászó ritmusokat, feltétlenül el kell jönnöd egy előadásra!

hirdetes

Örkény István Színház

Fiatal kora ellenére az Örkény István Színház a főváros markáns kulturális gócpontja lett: a 2004-ben a Madách Imre téren megnyílt repertoárszínház erkélyéről integető papírmasé-társulat kitermelte saját ismertetőjegyeit. Ideális választás azok számára, akik színvonalas kikapcsolódást keresnek és valami újra vágynak, ugyanis az Örkény jellemzően klasszikusokat vonultat színpadra modern nyelven és nem ritkán modern környezetben. A közönsége is igen színes, fiatal, laza egyetemistáktól kezdve a kiskosztümös nénikékig mindenféle arcok néznek vissza. Legyen szó szomorújátékról vagy kacagtató drámáról: mindenképpen jó választás az Örkény.

hirdetes

Nemzeti Színház

Az új Nemzeti Színház 2002-ben nyitotta meg kapuit, számtalan tervezés és halasztás után a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a Duna partján (az „eredeti” Nemzeti Színház a mai Rákóczi úton, majd a Blaha Lujza téren állt, most a Hevesi Sándor téri épületben található és 2000 óta Pesti Magyar Színház a neve). Létre akartak hozni egy komplett kulturális negyedet Pest déli részén, Millenniumi Kulturális Központ néven. Ennek volt aztán az első projektje a Nemzeti Színház, majd 2005-ben a Művészetek Palotája (MÜPA).

A színház maga három részre tagozódik, magát az épületet pedig egy óriási kert és szoborpark veszi körül. A park maga egy dunai hajót formáz, mely nyaranta számos szabadtéri rendezvénynek ad otthont. Épületének területe a szabadtéri színpadával együtt megközelíti a 21 ezer négyzetmétert, ezzel az eredménnyel pedig ez jelenleg a főváros legnagyobb színháza.

Te szeretsz színházba járni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rám szakadék

Rám szakadék: A szakadék vulkáni eredetű, észak-déli irányban futó egy kilométer hosszú... Tovább

Magyar Corvin-lánc

Magyar Corvin-lánc: A magyar Corvin-lánc a Szent István-rend után következő legnagyobb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás