hirdetes

Rendhagyó húsvéthoz rendhagyó programok: 3 otthoni programötlet húsvétra

VN

Ez a húsvét más, mint a többi. A világon végig söpört koronavírus járványra való tekintettel kijárási korlátozások vannak érvényben, ami bár egészségügyi sétát, és sport aktivitást megenged, még sem ajánlott elhagyni az otthonunkat, kirándulásokat tervezni, vagy meglátogatni a családot. A múlt hétvége tapasztalatai alapján az összes népszerű kiránduló hely telve lesz, tehát nem ajánlott ezeket sem felkeresni. De akkor mégis mit lehet csinálni húsvétkor, ha minden programot lefújtak, nem lehet elmenni locsolkodni, és kirándulni sem? Mutatunk 3 remek otthoni húsvéti programot a karanténra!
 

Otthoni programötletek karantén idejére, húsvétra is

1. Otthoni tojásvadászat

Bár ez egy nyugati szokás, de nálunk is egyre kezd elterjedni: a húsvéti tojásvadászat. Az egész lényege, hogy eredetileg kertben húsvét reggel színes csokitojásokat, vagy festett tojásokat, egyéb húsvéthoz kapcsolódó ajándékokat kell elrejteni, a gyerekeknek pedig meg kell keresniük. Ez így teljes mértékben kivitelezhető, de ha nincs kertetek akkor is. Miért ne rejtenétek el a lakáson belül ezeket a dolgokat? Ugyanolyan jó móka lesz megkeresni, esetleg térképet is rajzolhattok hozzá, ami még izgalmasabbá teszi a kincskeresést. Nagyobbaknak tojások helyett kedves üzeneteket, motivációkat is rejthettek el.

hirdetes

2. Karanténturizmus

Kirándulj a kanapédról! Bár most a négy fal közé kényszerített minket a vírus, és egy darabig megfosztott attól, hogy élőben megcsodáljuk a világ csodálatos helyeit, nem kell csüggedni. Sokan nem tudják, de a legtöbb turisztikai látványosság, világörökség a Google Street View-el online is bebarangolható. Itt találtok is néhány világörökséget, amit online megnézhettek. Családdal is nagyon jó móka lehet, főleg, ha közben utána is olvastok, hogy mi a hely különlegessége, története, egyszóval tartotok egy rögtönzött idegenvezetést. Akár családon belül ki is oszthatjátok, hogy ki miből készül fel, és mit mutat be a családnak.

hirdetes

3. Karanténturizmus máshogy

De máshogyan is elindulhattok egy virtuális nyaralásra a kanapétokból. Nézzetek meg egyet ezekből a szuper balatoni filmekből, készítsetek hozzá egy finom fagyit, vagy limonádét  és varázsoljátok magatokat képzeletben a csodálatos magyar tenger partjára. De ha távolabbi utazást szeretnétek, akkor ezeket a nyaralós filmeket ajánljuk a figyelmetekbe, amikkel akár a napsütötte Toszkánába is elvarázsolhatjátok magatokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Luxus lakosztály

Mit is jelent a luxus lakosztály kifejezés? Átalában nagyobb... Tovább

Szerbia

Szerbia: Szerbia, hivatalos nevén Szerbia Köztársaság délkelet-európai állam. Manapság... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Utazás