hirdetes

5 kihagyhatatlan látnivaló a csodaszép Pécs városában

VN

Pécs gyönyörű város, telis-tele megannyi felfedezésre váró kinccsel. Számomra az egyik legszebb város Magyarországon, valódi kis mediterrán kincsesbánya a Mecsekben. A Balkán kapujának is nevezik ezt a hazánk egyik legdélebi pontján fekvő várost, ami egyébként Baranya megye és a Pécsi járás székhelye, valamint a Dél-Dunántúl központja, és elég sok helyen őrzi a török hódoltság emlékeit is. Mi most 5 dolgot emelnénk ki a sokszínű Pécs városából, amit nem érdemes kihagyni, de ennél számottevően több látványosság van itt, amiket a romantikus kis pécsi utcák mentén fel lehet fedezni. 

Legjobb látnivalók Pécsett- íme a top 5 pécsi látnivaló

#1: Pécsi látnivalók: Zsolnay Múzeum és Manufaktúra

Ha Pécs, akkor Zsolnay Porcelán Manufaktúra. A Zsolnay Porcelán szinte egybenőtt Pécs városával, annak egyik valóságos szimbólumának számít.  Egy 2010-es nagyberuházás keretében a ma is termelő Zsolnay porcelán manufaktúra gyárépületei át lettek alakítva koncert termekké, múzeumokká, bábszínházzá, ahol rendszeresen programokat, koncerteket is szerveznek. Magában a Zsolnay Múzeum pedig a gyár díszműveinek kiállításából áll, ahol is kronológiai sorrendben, ezen belül stílusirányzatok, tervezők szerinti csoportosításban láthatók a manufaktúra temékei. Továbbá 1990-ben megnyílt Zsolnay-emlékszoba is, amely a Zsolnay család bútorait, berendezési és dísztárgyait, festményeket, rajzokat és fényképfelvételeket mutatja be. Szemet gyönyörködtető látványvilág fogadja az ide látogatókat!

hirdetes

#2: Pécsi látnivalók: Széchenyi-tér és a Gázi Kászim pasa dzsámija

hirdetes

Ha pécsi képeslapokat forgatsz, akkor valószínűleg a Gázi Kászim pasa dzsámijával színesített Széchenyi-tér fog eléd tárulni! Maga a tér a nagybetűs Pécs a turisták szemében, nem csoda, hiszen valóban páratlan szépsége, és olyan igazi mediterrán hangulata van. A város főterén számtalan felfedezni való várja az ide látogatókat, ilyen például a Zsolnay-kút oroszlánja is, de leülhetsz itt egy kávéra, vagy más frissitőre is, nem fogod megbánni!
 

A többi pécsi látnivalóért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Medve-tó – Szováta

Medve-tó  – Szováta: Medve-tó, Erdély:A világ legnagyobb heliotermikus tavának... Tovább

Kabay János

Kabay János (1896-1936) magyar feltaláló, kutató vegyész. Életművének központi eleme a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!