hirdetes

5 kihagyhatatlan látnivaló a csodaszép Pécs városában

VN
Legjobb látnivalók Pécsett- íme a top 5 pécsi látnivaló

#3: Pécsi látnivalók: Pécsi Szent Péter és Szent Pál Székesegyház

A Pécs óvárosában található pécsi székesegyházat még Szent István király idejében alapítottak, természetesen azóta már átment sok-sok kisebb, nagyobb változtatáson, így több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Végleges, ma is látható formáját az 1882-1891 közti átépítés során nyerte el. A dóm az UNESCO által világörökségnek nyilvánított ókeresztény sírkamrák közvetlen közelében helyezkedik el, amit szintén nem érdemes kihagyni. II. János Pál pápa 1990-ben tett látogatásakor "basilica minor" rangot kapott (hazánkban a pécsi templommal együtt 17 ilyen van jelenleg).

hirdetes

#4: Pécsi látnivalók: Csontváry Múzeum

Csontváry Múzeum Csontváry Kosztka Tivadar munkásságát mutatja be, a pécsi székesegyház és az ókeresztény sírkamrák közvetlen közelségében, ezért érdemes erre venni az irányt! A magyar festő remekműveit tekinthetjük meg egy igen magas színvonalú, és neves kiállítás keretein belül. 1973-ban nyitották meg eredetileg a kiálltást, ami a hazai múzeumtörténetben igen kiemelkedő eseménynek számított. Megdöbbentő, de csak a nyitást követő hónapban 20 ezren tekintették meg a múzeumot. Ugye te sem hagyod ki? És ha már múzeumok, akkor Pécsett még a Victor Vasarely Múzeum is megér egy látogatást!

hirdetes

#5: Pécsi látnivalók: A pécsi tv torony, hazánk legmagasabb épülete

A pécsi tv torony sem maradhat ki a pécsi kihagyhatatlan látnivalók listájáról, már csak azért sem, mert ez Magyarország legmagasabb épülete. A 535 méter magas Misina csúcsán áll a 197 méter magas pécsi tévétorony, ahol nem csak kilátó, de még étterem is van a magasban. is Belátni innen nemcsak egész Pécs városát, hanem a Baranyai-dombságot, a Villányi-hegységet, de tiszta időben még akár a Badacsony is! A panoráma varázslatos, ahogyan ebből a 10 legszebb magyarországi kilátóból is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Székesfehérvár

Manapság Fejér megye és a Székesfehérvári járás székhelye, Magyarország egyik legnagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!