hirdetes

5 retro sütemény, ahogy a Nagyi csinálta

Rékka

Biztos mindenkinek megvan az a kép, amikor az unokát a kötényes, lisztes hajú nagymama sütivel kínálgatja. Nos, ahogyan még sokaknak másoknak is, nekem is olyan nagymamám volt, akinél mindig várt valami frissen fészült finomság. Ebben a cikkben elhoztam nektek öt klasszikus sütemény receptjét – épp olyanok, mint gyerekkoromban!

5 retro sütemény, ahogy a Nagyi csinálta

Gumisüti (kakaós-joghurtos-málnás süti)

Hozzávalók

•    3.5dl barackos joghurt    
•    7dl tejföl    
•    4csom    zselatin fix    
•    3ek kakaópor    
•    2.5dl málnaszörp    
•    3csom vaníliás cukor    
•    9ek cukor

Elkészítés

A joghurtot kikeverjük a zselatin fixszel, némi cukorral és egy kapcsos tortaforma (20x30cm) aljába öntjük és hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a következő réteget.

3,5 dl tejfölt kikeverünk 1 zacskó vaníliás cukorral, 4 ek. cukorral, 3 ek. kakaó porral és kb. 0,5 dl vízzel (ne legyen túl sűrű a krém, inkább folyós). Hozzákeverjük a zselatin fixet és óvatosan ráöntjük a hűtőből kivett első rétegre. Visszatesszük a hűtőszekrénybe.

hirdetes

3,5 dl tejfölt kikeverünk 0,5 dl vízzel, egy vaníliás cukorral és 3 ek. cukorral. Hozzákeverjük a zselatin fixet és óvatosan ráöntjük a barna rétegre és újra hűtőszekrénybe tesszük.

A szörpöt kikeverjük 0,5 dl vízzel, hozzákeverjük a zselatin fixet és óvatosan ráöntjük a fehér rétegre. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálalás előtt szeleteljük.

Jó étvágyat!

Klasszikus Isler

Hozzávalók

•    20dkg    liszt    
•    20dkg    darált dió    
•    10dkg    cukor    
•    1csip só    
•    2db tojássárgája    

hirdetes
•    10dkg vaj    

A töltelékhez és a bevonáshoz:

•    20dkg    étcsokoládé    
•    4dkg vaj    
•    lekvár

Elkészítés

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a tojássárgájával és a hideg vajjal összegyúrjuk (úgy, hogy ne legyen ideje elolvadni a vajnak). Ezután legalább 1 órára hűtőbe tesszük állni.

A tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk (ne legyen vastagabb 1/2 cm-nél), majd tetszés szerinti méretre szaggatjuk, és 175 fokon 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.

A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztjuk. A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztjuk, majd óvatosan bevonjuk a csokoládémázzal.

Kész is!

De valójában ez még csak a bemelegítés volt, a következő oldalon ugyanis találsz még három szuper receptet! Ha ezen az oldalon még nem is volt a te egykori kedvenced, hátha a következő oldalon már ott lesz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Baradla-barlang

Baradla-barlang: Az ország leghíresebb barlangja. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt... Tovább

Huba

Huba: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Huba az egyik közülük. Őt Anonymus... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!