hirdetes

5 szabadvízi strand Budapest közelében – van, amelyik ingyenes!

Rékka

Ezerrel tombol a nyár, ilyenkor a szabadban csak egyféleképpen lehet átvészelni: vízpart mellett. A fővárosról azonban inkább a betonrengeteg jut mindenkinek eszébe – pedig vannak Budapestről könnyen megközelíthető, természetes, ráadásul ingyenes strandok! Ezekből mutatok most nektek ötöt!

Hangulatos szabadvízi strandok

Pócsmegyeri Pázsit Tófürdő

Elismerem, kicsit összetettebb eljutni Pócsmegyerre, ugyanakkor megéri az erőfeszítéseket, mivel odaérve nyugalom és családias hangulat vár. Akik Újpesten, Káposztásmegyeren laknak, és nem a Dunában szeretnének fürödni, azoknak jó választás lehet, de a tavat a belvárosból is megközelíthetjük 45 perc-1 óra alatt. A Szentendrei-szigeten található strandot Dunakesziről komppal közelíthetjük meg. A tiszta vizű tó egésze körbe van kerítve, rendezett strandpartja néhol meredek, úgyhogy viszonylag kisebb területet lehet rendeltetésszerűen fürdőzésre használni. Ugyanakkor a terület jól belátható, biztonságos, ami miatt kisgyerekes családoknak különösen ideális. A strand is nyugodt, nem annyira zsúfolt, mezők és falvak övezik, és büfé, elsősegélykabin, felújított vizesblokkok, vízibicikli és játszótér is rendelkezésre áll, sőt, SUP surf deszkák használatához is több, mint ideális helyszín!

hirdetes

Domonyvölgyi tó – D-Beach (fizetős)

Ha Budapestről keletre indulunk, Gödöllőn és Máriabesnyőn áthaladva, Domonyvölgy és a Lázár Lovaspark felé kanyarodva csak egy homokos utcát kell végigkövetnünk, hogy megérkezzünk arra a strandra, amit csak akkor talál meg az ember, ha pontosan tudja, mit és hol keres. Kocsival úgy 40 perc az út, de indulnak az Örs vezér teréről is buszok, ezek egy óra alatt viszik át az embert a strandhoz. Itt aztán egy mediterrán hangulatban megálmodott homokos strand és igazi tengerparti hangulat köszönt minket.

hirdetes

Eredetileg ez egy horgásztó volt, amiről nem lehetett sejteni, hogy egyszer pálmafával, homokos parttal, zenével, beach bárral (Feketeszakáll kalózbár) és gyékényes öltözőkkel csempészik ide a karibi hangulatot. A büfékben a szokásos strandkaja kínálat, és bár a D-Beach fizetős, 17 óra után olcsóbb a jegy és pozitívum, hogy van strandkönyvtár is.

A cikk itt még nem ért véget, a következő oldalon további, a fővároshoz közeli strandot találsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hévíz

Hévíz egy város az ország nyugati felében, nem messze a Balatontól. Két dologról híres: a... Tovább

Szótár insert teszt

Szótár insert teszt   Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás