hirdetes

5 szabadvízi strand Budapest közelében – van, amelyik ingyenes!

Rékka
Hangulatos szabadvízi strandok

Gödi szabadstrandok és a Homoksziget

Göd Dunapartja könnyedén megközelíthető a fővárosból tömegközlekedéssel, és megéri kimenni oda, ugyanis cserébe két ingyenes strandja is van, az alsó-és a felső-gödi, melyek közül az Alsó könnyebben elérhető a vasútállomástól. Körülbelül 2 kilométert kell sétálni, és máris beburkol minket az anyatermészet. Homokos part várja az ideérkezőket, nem ritka az sem, hogy kutyákat, lovakat is hoznak ide fürödni. Mivel a holtág nem különösebben mély, át lehet sétálni a Homokszigetre, ami egyfelől paradicsomi hanglatot áraszt, másfelől híján van az olyan berendezéseknek, mint a wc.

Dunakeszi szabadstrand

A Dunakeszin található szabadstrandot viszont könnyű megközelíteni, és ideérve csak pozitív dolgokat lehet észlelni. Komplett infrastruktúra és bójákkal körbekerített fürdőrész, zuhanyzók, büfék, modern játszótér várja az ideérkezőket, akik rögtön a sétány oldalán megtalálják a strandot. A kutyásoknak külön részt jelöltek ki, és van lehetőség kenu- vagy kajakbérlésre is. Könnyű idejutni autóval is és tömegközlekedéssel, a vasútállomástól nagyjából másfél kilométeres út a Katonadomb mögött partszakasz.

hirdetes

Azonban fontos kiemelni, hogy mivel ez nem egy kis tavacska, hanem a nagyerejű folyam, a Duna, a sodrásra mindig figyelni kell! 

hirdetes

Gyömrői Tófürdő

Mindössze hét kilométerre fekszik Budapesttől Gyömrő, ahol kétségkívül a legnépszerűbb hely a Gyömrői tófürdő, mely helyén az 1800-as évek végén még gőztéglagyár és malom állt. A 20-as években, az egykori malom helyén feltörő víz alakított ki tavat, majd egy doktor felfedezésének köszönhetően, aki tüdőgyógyász és klimatológus volt, és miután megvizsgálta a víz minőségét, potenciált látott benne. Az első világháború idején létesítettek ide egy vasútállomást, ez ma már parkoló. 2004-ben az elhanyagolt, leamortizálódott tavat felfrissítették, és kiépítették körülötte az infrastruktúrát, amely lehetővé tette, hogy újra turisztikai célponttá váljon.

A tóhoz érve a legszembetűnőbb a kis karibi hangulatú tóbár, ami az új éra szimbólumává vált. Emellett számos vendéglátópavilon, fagyizó, lángosos, pecsenyés látja el a fürdőzőket, és az első hazai ingarendszerű wakeboardpályát is megtaláljuk a tavon. A belépés ugyan nem ingyenes, de nem is drága – a teljes árú felnőtt strandbelépő 1000 forintba kerül, 16 óra után pedig 700 forint, és ezért cserébe igazi tengerparti kikapcsolódásban lehet részed!

Te szereted a szabadvízi strandokat?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Veszprém megye

Veszprém megye a Dunántúlon található. Személyében tisztelhetjük a Balaton északi... Tovább

Omega együttes

Omega együttes Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar együttesnek számít, mind a mai... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás