hirdetes

5 titkos hely Budapesten, amit neked is látnod kell!

Rékka

Ha a fővárosra gondolsz, bizonyára neked is olyan ikonikus épületek, utcák, terek jutnak eszedbe, mint a Vár, a Parlament, a Deák vagy Kossuth tér vagy az Andrássy út. Azonban nem is gondolnád, hány titkos kis hely bújik meg Budapesten – ezekből mutatok most nektek ötöt!

Titkos helyek Budapesten

1. titkos hely: a Filozófia kert

A Gellért-hegyen bújik meg ez a titokzatos kis kert, és bár maga a Gellért-hegy kedvelt turistacél, ez a kert valamiért csak kevesek előtt ismert. 8 bronzszobor áll itt: Ábrahám, Akhenatén, Jézus, Buddha, Lao Tzu, Mahatma Gandhi, Daruma és Francis Diaz. Az első öt személy a legfontosabb világvallásokat személyesíti meg. A közelben Gandhi, Daruma és Szent Ferenc szobrai, akik különböző időkben különböző helyeken éltek, de magas lelki szintet értek el. Ez a csodálatos kert, mely tulajdonképpen egy filozófiai üzenet az emberiség számára, Nandor Wagner magyar szobrász alkotása. A művész élete utolsó 15 évét ennek elkészítésével töltötte, élete egyik legfontosabb projektje volt. A Filozófia kert egy csendes, nyugodt, hangulatos zug, ahol a nagy spirituális vezetők figuráit különböző gondolatokra támasztják. De rájuk nézve mindenki saját magáról gondolkodik.

hirdetes

2. titkos hely: ParaPark

Ez nem egy amerikai horror, ez egy játék, ami kimondottan népszerű a fiatalok körében Budapest-szerte. A lényege egyszerű: te és a barátaid – 2-3 fő – labirintusba van zárva. Van egy térképetek. Ahhoz, hogy ki tujatok jutni, logikával kell megoldani a problémákat. Nagyon hasonlít egy akciódús számítógépes játékra, csak a különbség az, hogy nem csak a karaktert irányítod – a monitor másik oldalán vagy, az események veletek történnek meg. A ParaParkba csak 14 év felettiek mehetnek be, de a küldetés teljesen biztonságos (csak ijesztő lehet a fiatalabbaknak). Nincsenek életet veszélyeztető feladatok, csak tárgyakat kell keresned, és rejtvényeket kell megoldanod. Ha kedveled a kalandot, akkor ez a hely neked lett kitalálva!

hirdetes

Sikerült felkeltenem az érdeklődésedet? A következő oldalon további elképesztő helyeket mutatok: egy macskás kávézót, egy meseszerű édességboltot, amit a Jancsi és Juliska gonosz banyája is megirigyelne és egy csodálatos szoborcsoportot, ami a Fiúk az utcáról Pala nevet viseli.

Lapozz egyet és tudd meg, mik ezek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kokárda

 A kokárda – mint magyar neve is mutatja – eredetileg színes szalagból... Tovább

Magyar Köztársasági Érdemrend

Magyar Köztársasági Érdemrend: az egyik legmagasabb állami kitüntetésnek számít, egészen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás Utazás