hirdetes

5 titkos hely Budapesten, amit neked is látnod kell!

Rékka
Titkos helyek Budapesten

3. titkos hely: Cat Cafe

Szereted a cicákat? Legszívesebben mindent velük csinálsz? Igazi kikapcsolódás számodra, ha körbevesznek a szőrmók kedvencek? Akkor ezt a helyet bizony neked találták ki! Ugyanis a Cat Cafe egy olyan kávézó, ahol fogyasztás közben lehetőség nyílik játszani a cicákkal, simogatni és szeretgetni őket. Ez a kávéház típus először 1998-ban Tajvanon jelent meg, de 2004-ben Osaka-ban a “Cafe with Cats” megnyitása után különleges népszerűségnek örvend Japánban is – a japánok ingatlanjai sokszor olyan kicsik, hogy ők maguk is alig férnek el benne, nemhogy háziállatot is tartsanak. Most már a divat eljutott Európába is. Először Londonban, majd Bécsben és végül 2013 telén Budapesten is megjelent a Cat Café.

hirdetes

4. titkos hely: Sugar!

Mindenki ismeri azt a filmet, hogy Charlie és a csokigyár. Ennek a filmnek az egyik jelenete, mikor a csokifolyó körüli világban csodálják, hogy minden édességből készült. Nos, a Sugar! nevű bolt pontosan ilyen hangulatot áraszt. Egyfelől cukorka és édességbolt, másfelől cukrászda mindenféle alakú és színű süteményekkel, shake-kkel és egyéb finomságokkal. Akármerre nézel, színforgatag és nassolniavalók tömkelege fogad, a látvány egyszerre elbűvölő, vonzó, és szinte fájóan meseszerű. És mégis, minden igazi, minden ehető, és minden nagyon finom! Ezt a csodálatos helyet a Paulay Ede utcában lehet megtalálni – meglátod, eláll majd a lélegzeted!

hirdetes

5. titkos hely: Fiúk az utcáról Pala

1906-ban jelent meg Molnár Ferenc híres regénye, „A fiúk az utcáról Pal”, mai címén A Pál utcai fiúk. A regény akkora sikerre tett szert, a magyar irodalom olyan mértékű mérföldköve lett, hogy a mai napig nincs olyan, aki ne ismerné Nemecsek Ernő tragikus történetét. A Práter utcában ennek állít emléket a kis szoborcsoport, méghozzá a regény egyik első jelenetéből. A jelenet, melyet a szobrok megörökítenek, a híres golyózás, mely elindította azt a lavinát, ami magával sodorta a Grundot, Nemecseket, és tulajdonképpen a gyermekkort is.

Te is szereted az ilyen titkos kis helyeket?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Ókeresztény Mauzóleum

Ókeresztény Mauzóleum: A pécsi ókeresztény sírkamrák elnevezésű régészeti bemutatóhely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás Utazás