hirdetes

5 egyszerű, gyors tojásos recept akár tavaszra, akár húsvétra

TK
5 tojásos recept

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs


Hozzávalók (6 adag)


A kaszinótojáshoz


-    8 db tojás
-    1 vőkanál majonéz
-    1 evőkanál mustár
-    1 evőkanál tejföl
-    bors, petrezselyemzöld


A sonkatekercshez


-    10 szelet gépsonka
-    2 evőkanál torma
-    13 dkg vaj
-    4 evőkanál liszt
-    2 dl tej
-    2 dl tejszín
-    só, fehérbors ízlés szerint


A díszítéshez


-    főtt tojás
-    uborka 
-    paprika
-    paradicsom
-    petrezselyemzöld

hirdetes
-    franciasaláta


hirdetes
Először a kaszinótojásokat fogjuk elkészíteni; ehhez a tojásokat keményre főzzük sós vízben, megpucoljuk, majd azokat hosszában kettévágjuk. Kiszedjük a sárgájukat, majd kis tálba tesszük őket, hogy villával össze tudjuk őket törni. Borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a majonézt, tejfölt, mustárt, majd arra figyelve, hogy az anyag masszív maradjon, jól összekeverjük őket. A kevert masszát kanalazzuk vissza tojásokba, és petrezselyemzöldet használjunk díszítésképp.


A sonkatekercsekhez olvasszunk meg 8 dkg vajat, s tegyük bele a lisztet, keverjük őket habzásig. Ezután a tűzről vegyük le, majd a tejszínnel és hideg tejjel keverjük csomómentesre. Tegyük vissza a tűzre, sűrítsük be, majd sóval, borssal ízesítsük.


Keverjük habosra a maradék vajat, majd adjuk az imént elkészített mártáshoz (ahogy kihűlt). Keverjük össze a vajjal, reszelt tormával, majd robotgéppel krémesítsük őket. Húzzunk csíkokat belőle a kiterített sonkákra, majd tekerjük őket fel. Nyomjunk a két végére is rózsákat a krémünkből.


Tálaláskor egy franciasaláta alapra érdemes a kaszinótojásokat és a sonkatekercseket helyezni, melyek friss zöldségekkel is koronázhatunk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hegyesd (hegy)

Hegyesd (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyesd közülük az egyik. A... Tovább

Június

Június: az első nyári hónap, melyet a népi nyelvek az alábbi módon neveztek el: Napisten... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyarország
X
Kövess minket facebookon!