hirdetes

8 dolog, ami a 80-as éveket a legnagyobb évtizeddé varázsolta nekünk

VN
80-as évek legjobb dolgai

#5. Hip-Hop

A hip-hop megszületése az 1980-as évekre tehető, amikor is robbanászerűen el is kezdett terjedni. A 80-as években olyan legendákat kaptunk, mint a Grandmaster Flash, Rakim, LL Cool J, Run DMC, Nas, A Tribe Called Quest. Aztán a dolgok nyugat felé mozdultak, és elhozta nekünk a gengszterrap korai napjait, beleértve az N.W.A-t Dr. Dre-vel, az Ice Cube-ot és az Eazy E-t, valamint az Ice T-t és a Snoop Dogg-ot. Azért hazánkban ez csak kicsit később lett felkapott dolog, a 80-as években még nem ilyesmi muzsikákat hallgattunk….

#6. A ruhák

Van-e még olyan évtized, amelyet annyira kigúnyolnak a divatért, mint a 80-as éveket? Ha a 80-as évekre gondolunk, sok fluoreszkáló rózsaszínt és zöldet idézhetünk fel lelki szemeink előtt. Lábmelegítők, hullámos haj, biciklis rövidnadrág, még a magazinok címlapjain is a legextrémebb öltözéketeket láthattuk, akkor is, ha a boltokban nem feltétlenül lehetett ezeket beszerezni, és inkább csak álmodoztunk ilyen szettekről. egyébként bármennyire is meglepő ezek a ruhák kezdenek néha-néha visszatérni.

hirdetes

#7.A tévéműsorok

A 80-as években egy csomó klasszikus helyzetkomikum jelent meg, virágoztak a különböző tévéműsorok. Sok család kötelező jelleggel nézte ezeket. Ekkor még nem volt internet, és streaming szolgáltatások, nem azt néztünk és akkor, amikor akartunk, hanem ha egy kis szerencsénk, na meg tévénk volt, akkor azt, amit adtak, ha adtak valamit… Szomszédok, Ki mit tud?, Kérdez! felelek, Delta, Három kívánság, Szeszélyes évszakok, Ablak, Van benne valami vetélkedő, és még sorolhatnánk az emlékezetes műsorokat… Te melyikre emlékszel, mi volt a legnagyobb kedvenced?

hirdetes

#8. Egymással foglalkoztunk

A 80-as években talán az volt a legjobb, hogy még egymással foglalkoztunk, nem pedig a mindig valamelyik zsebünkben megbújó okos telefonunkkal. Nem állandóan a Facebookon akartuk jól érezni magunkat, legalább is azt a látszatot kelteni, hanem valódi programokat csináltunk együtt, azokkal akik fontosak voltak nekünk. lehet, hogy nem volt ennyi ismerősünk, de az ismerőseinkre tényleg számítani lehetett, nem csak egy Facebook üzenetet írtunk egymásnak, hanem felkerestük őket, internet, mobiltelefon nélkül! Valódi játékokat játszottunk gyerekként, nem pedig a  számítógép képernyője előtt ültünk a  virtuális barátainkkal, hanem fogócskáztunk, bicikliztünk, jól éreztük magunkat. 
 

Forrás: Fotó: Fortepan / Jankó Attila

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa... Tovább

Déri Miksa

Déri Miksa: az egyik leghíresebb magyar feltaláló. Déri Miksa egy személyben mérnök,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!