hirdetes

Népszerű reklámok a ’80-as évekből – ezekre biztosan még Te is emlékszel

TK
Régi televízió

Traubisoda


„Traubit akarunk” mondták az italért tüntető poharak – ugye, egyáltalán nem emlékeztet napjaink reklámjaira, épp ezért is vált maradandóvá. A reklámját nem mellesleg Sas István rendezte, valamint Rusznák Iván volt a zeneszerzője.


A Traubisoda vagy becenevén Traubi egyébként hazánkban 1971 óta – kisebb kihagyásokkal – található meg, melyet a sajtóban az első korszerű magyar üdítőként emlegetnek. Egyébként kapcsán egy mustsűrítményről, szőlőízű italról beszélhetünk.


Bip 


„Bip, a háztartás holnapja” hangzott el az emlékezetes szlogen az űrbéli jelenetet tartalmazó reklámban. Ez egyébként rendkívül eredetinek számított – még az egyik asztonauta mosogatott, a másik navigált.


Grépfrút ital

hirdetes


Mi is varázsolhatná színesebbé az unalmas szürke reggeleket, mint a kubai grapefruitból készült ital? A reklámban is ezt emelik ki látványos módon – a mondat elhangzása közben a monokróm képek megtelnek élettel teli színekkel.


Hő- és hangszigetelő nyílászáró


Aki építkezett vagy felújított ez a reklám biztosan segített neki – és hogy miért? „Mert ez műanyag”. És miért is volt olyan különleges és szigetelt remekül? „Mert ez műanyag”. Tökéletesen illeszkedett és zárt, amennyiben valaki emellett a termék mellett döntött. És hogy miért? „Mert ez műanyag”. A reklámban is leírása kapcsán mindent ezzel az egy ominózus mondattal indokoltak – de sikeresen, ugyanis népszerűsége miatt a mai napig emlékezhetünk erre a reklámra is.

hirdetes


Hurkareklám vidám falatozással, terített asztallal, Jóskával és Gyurkával


Ennél retróbb és emlékezetesebb reklámot talán keresve sem tudnánk mutatni mostani cikkünkben – már akkoriban is mindenki imádta a hurkát és az egyéb disznóságokat.


Íme, a reklám, melyben véres hurkát falnak, ezzel is meghozva a kedvét a nézőközönségnek, hogy ők is kést-villát ragadjanak, valamint a terméket megvéve vidáman falatozzanak belőle – „Ez a Jóska, ez a Gyurka, ez meg itt a véres hurka!”. Ha a véres hurka ízére nem is, erre a szlogenre biztosan Te is a mai napig emlékszel.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Korond

Korond: Népszerű idegenforgalmi helyszín Erdélyben. Aki szeret emléktárgyakat gyűjtögetni... Tovább

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!