hirdetes

Népszerű reklámok a ’80-as évekből – ezekre biztosan még Te is emlékszel

TK

Biztosan Te is emlékszel, milyen volt két Szomszédok epizód között a különböző reklámok felhozatala. Ezek a néhány perces étvezetők két műsor között pedig tökéletesen tükrözik egy-egy évtized báját, valamint, hogy mi számított abban a korszakban népszerű terméknek.

Régi televízió

A reklámok már egy hosszú ideje mindennapjaink részét képezik, hiszen amióta léteznek bizonyos termékek, illetve kereskedelem azóta ugyanúgy szükséges egy-egy darab reklámozása, ezzel is felvéve a versenyt a konkurens termékekkel szemben. Amennyiben bővebben szeretnél arról olvasni, hogy hogyan változott a reklám az évtizedek során, azt egyik korábbi cikkünkben, itt megteheted.


Mostani cikkünkben pedig idézzük fel, milyen reklámok váltak a nyolcvanas években népszerűvé, mind ital, mind étel, de háztartás terén is. A legtöbbjükre biztos vagyok benne, hogy még Te is emlékszel.


Hajdú mosógép


Ahogy a reklám is mondja – rengeteg program biztosítja azt, hogy ezzel a mosógéppel mindent, de tényleg mindent ki lehetett mosni – színeset, farmer anyagot stb. 

hirdetes


A Hajdú márkanév a hatvanas években vált igazából népszerűvé, mindennapossá, a gyár készülékei pedig szinte az összes háztartás tagjává, a mosógépekre ugyanakkor a ’80-as években koncentráltak rá igazán, ekkor fokozták azok termelését.

 

Leo jégkrém


Hello, Leo! – hangzik el a rajzfilmszerű reklámban is, mely a híres jégkrémet igyekezett még népszerűbbé varázsolni. Nem csak a gyermekek, de kortól függetlenül minden édesszájú embernek is a kedvencévé vált.


Amennyiben többet szeretnél megtudni a retró jégkrémekről, azt ebből a cikkünkből teheted meg.

 

Bedeco kakaó


A reklámban kisgyermekeket láthatunk, ahogyan elhangzik a termékre rákérdező mondat, miszerint az egyik gyerek megkérdezi a Bedeco kakaót kortyolgató másiktól, hogy „Mit iszol?”. Ennek az instant kakaópornak is biztosan még mindig emlékszünk jellegzetes ízére, valamint egykor szeretett, bájos reklámjára.

hirdetes


De mit is jelentett neve? A tévéreklámnak hála a kakaópor rendkívül népszerű lett – nevével kapcsolatban ugyanakkor meglepő válaszról beszélhetünk, ugyanis ez a Bakony Délker Cooperáció rövidítése.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lahner György

Lahner György: Lahner honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A Túróc megyei Necpálon... Tovább

Molnár János barlang

Molnár János barlang: Igazi különlegesség Budapesten. A Molnár János-barlang fokozottan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!