hirdetes

Egy régi balatonfüredi történet- a Balaton sellőjének legendája

VN

A Balatonnal kapcsolatban számos legendát ismerünk, most mégis egy nagyon különlegeset mutatunk be nektek, méghozzá könyv formájában. Király Anikó: A balatoni sellő című regénye egy sok évvel ezelőtti balatonfüredi hangulatba varázsol el minket, ahol sok izgalmas történésen át ismerhetjük meg a Balaton Jégszív legendáját, és leplezhetjük le a Balaton sellőjét.

A balatoni sellő könyv vélemény

A Balatoni sellő

„A balatonfüredi Rózsalakba rég nem látott lakók érkeznek. A kalandvágyó, cserfes Szofi alig várja, hogy újra felfedezze a helyet, ahová nagyszülei emléke köti, és új barátokat szerezzen, köztük egy Jókai nevű írót. A város az Anna-bálra készülődik, a bál szépe majd a Balaton Jégszíve nevű, gyönyörű ékszert viselheti. Ám különös események zavarják meg az előkészületeket: feltűnik a balatoni sellő, egy csendőr pedig mindent megtesz, hogy egy rejtélyes iránytű ne juthasson el tulajdonosához…” – olvasható a könyv hátlapján írt ismertetőben, ami már rögtön fel is kelti sokak érdeklődését. A régi lányregények hangulatát varázsolta nekünk csodaszép papírlapokra Király Anikó, és csomagolta az Új Kedvencek kiadója csodás borításba.

„Melegség költözött a szívembe A balatoni sellő olvasása közben. Ez a nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is kiváló, bájos történet még most, az elolvasása után is mosolyt csal az arcomra, ha eszembe jut. Hisz a karakterek szerethetősége, a Balaton régi, varázslatos és idilli környezetének életre keltése, a cselekmény páratlan, kacagtató humora mind – mind hozzátett ahhoz, hogy ez a könyv a kedvenceim köze kerüljön. De talán még ennél is többet adott: hitet. Hogy végül a jó mindig győzedelmeskedik a gonosz felett.”- olvasható egy olvasói vélemény a moly.hu oldalon, ahol egyébként 91%-os értékelést szerzett a könyv, és amivel én is teljes mértékben egyetértek.

hirdetes

Tökéletes őszi olvasni való- A Balatoni sellő

A Balaton szerelmesei keresve sem találhatnának jobb őszi, téli olvasnivalót, mint egy balatoni regényt?! A balatoni sellő egy igazi kalandos, könnyed kis olvasmány, amit legszívesebben le se tenne az ember. Nekem maga a hangneme, stílusa is nagyon tetszett, és a története is. Izgalmas volt, és egyszerre megható, na meg persze balatoni. Imádom az ilyenféle könyveket, amik régi korokban játszódnak, és lehetőséget nyújtanak, hogy beleképzeld magad egy régebbi világba. A kosztümös filmek is jók, de a régi időkben játszódó filmek szerintem sokkal jobbak, mert lehetőséget adnak a fantáziánknak, hogy sok száz évet szárnyaljanak. Imádom az őszt, talán kicsit azért is, mert ilyenkor van idő lelassulni, egy bögre tea, és meleg takaró társaságában a kanapéra telepedni, és fellapozni a legjobb könyveket. Ezt a Balatonos könyvet is még nyár elején vettem, de csak most sikerült elolvasnom, mert s nyáron inkább csobbantam a Balatonban, mintsem papírlapokon nézegettem volna, most viszont már hiányzott…

hirdetes
 

Forrás: Kép: Fortepan / Ebner

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonfüred:

Balatonfüred: A Balaton déli partjának fővárosa, sokak szerint a legszebb balatoni település.... Tovább

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!