hirdetes

A budapestiek kedvenc kirándulóhelye: a Dunakanyar legjobb látnivalói

VN

Tele izgalmas városokkal, remek kirándulóhelyekkel, látnivalókkal, természeti kincsekkel, mesés tájakkal, izgalmas élményekkel, ráadásul egy órán belül a fővárostól? Ez a Dunakanyar! Magyarország egyik legszebb vidéke, ami annak ellenére, hogy igen népszerű, úgy is le lehet bonyolítani egy kirándulást, hogy összesen 5 emberrel találkozz, úgyhogy abszolút koronavírus kompatibilis! Biztosan te is megtalálod a számodra legmegfelelőbb elfoglaltságot itt, legyen az kirándulás a természetben, erdőjárás, egy finom ebéd a Dunaparton, városnézés vagy kulturális kirándulás. Mutatjuk a Dunakanyar legfontosabb látnivalóit, kihagyhatatlan helyeit. 

A Dunakanyar legjobb helyei, látnivalói

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Visegrádi Fellegvár

Azért ezzel kezdünk, mert talán ez a legismertebb, sokak szerint az egész Dunakanyar ékköve, a Duna kanyarulata felett ékeskedő középkori vár. Sokan Mátyás királyhoz fűzik ezt a várat, pedig igazából IV. Béla építette. A középkorban fontos reprezentatív szerepe volt, hiszen a magyar királyok egyik leggazdagabb palotája állt itt, emellett politikai és hadászati jelentősége sem volt elhanyagolható. A várra még Freddie Mercury is szemet vetett magyarországi kirándulása alkalmával, pedig ő nem is látta, az innen nyíló csodálatos panorámát, és a kiállításokat a vár falain belül.

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Esztergomi Bazilika

Egy másik igen nagy kulturális jelentőséggel bíró épület, ami szintén a Dunakanyar egyik gyöngyszeme.  Nem véletlenül, hiszen a teljes nevén Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyház Magyarország legnagyobb egyházi épülete. Gondoltad volna, hogy az altemplomtól, a kupola templomijáig mérve, eléri a 100 méter magasságot? Monumentális látvány, és nem mellesleg itt koronázták meg Szent István királyunkat.

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Váci Székesegyház

hirdetes

Templomokból sosem elég, hiszen ezek igazi kulturális kincsek, és emellett látványra is elég szépek! Vácon is van egy híres-neve, csodaszép Székesegyház, méghozzá Váci Nagyboldogasszony-székesegyház névre hallgat, de sokan csak váci dómként emlegetik. A főtéren álló épület 1761 és 1777 között épült klasszicista és késő barokk stílusban, tervezője az osztrák Isidore Canevale. A barokk stílusú főtér valódi éke.

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Zebegény Temploma

Ha már templomoknál, székesegyházaknál, és bazilikáknál tartunk, akkor említsünk meg egy kicsit visszafogottabb, de annál említésreméltóbb épületet is a Zebegény főterén álló kicsiny templomot, ami egyszerűen mesébe illően áll a szintén mesébe illő kis városka főterén. A Havas-Boldogasszony-templom Kós Károly tervei alapján készült. Miután a templomot szemügyre vettétek, induljatok el valamelyik macskaköves csodaszép vidéki házakkal szegélyezett romantikus kisutcán és egy kis sétán szívjátok magatokba a hely varázsát!

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Fóti Nagytemplom

És ne feledkezzünk meg a magyar romantika egyik legjelentősebb alkotásáról, a Fóti Nagytemplomról sem, amit a legendás Ybl Miklós tervezett, akit remélem senkinek sem kell bemutatnom, olyan legendás épületek megálmodója, mint a Magyar Állami Operaház, a, a Várkert Bazár, valamint a Szent István-bazilika. Egy igazán különleges kincse a Dunakanyarnak, ami a Pesti Vigadóval veszi fel a versenyt.

hirdetes

A Dunakanyarban annyi érdekes hely van, hogy nem is fért ki egy oldalra, ahogyan egy napba belezsúfolni sem érdemes ennek a csodás vidéknek a felfedezését. Ezért ajánljuk, hogy foglaljatok szállást a környéken, és maradjatok több napot is. Az én személyes kedvencem itt a Hotel Honti wellness szálloda, ahol szállodai szoba mellett, apartman, és panzió rész is van, agy akár teljesen elszeparálva is pihenhettek, ami ebben a vírushelyzetben nagy kincs tud lenni. Mi nemrégiben voltunk náluk, és tényleg mindent megtesznek a biztonságért, úgyhogy szívből ajánljuk, részleteket itt tudtok olvasni: apartman Visegrádon. Egyébként pedig nagyon szép kilátás nyílik a várra.

További látnivalók a következő oldalon, és nemcsak templomok lesznek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Walesi bárdok

Walesi bárdok: Az egyik leghíresebb magyar vers, melyet minden magyar ember általános iskolai... Tovább

Magyar találmányok

Magyar találmányok: A magyar találmányok nélkül a világ ma nem tartana ott ahol tart. Ez... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!