hirdetes

A budapestiek kedvenc kirándulóhelye: a Dunakanyar legjobb látnivalói

VN
A Dunakanyar legjobb helyei, látnivalói

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Szentendrei Skanzen

Na de a Dunakanyarból Szentendre sem maradhat ki, és ha Szentendre, akkor pedig a Szabadtéri Néprajzi Múzeum egy kötelező elem, nagyoknak is, de főleg a kisgyerekes családoknak. Népi hagyományok, építészet, kultúra, vidék és megannyi élmény vár itt mindenkit egy hatalmas területen.

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Szentendre óvárosa

Ha igazi romantikus, már-már mediterrán hangulatban szeretnétek eltölteni egy kellemes délutánt, nagyokat sétálni, szép épületek látni, beülni egy finom kávéra, vagy sütire, fagyizni egyet, megnézni egy kiállítást, vagy csakúgy egy kellemes helyen megpihenni, akkor Szentendre óvárosát nektek találták ki! Csodás panorámák, Dunapart, kacskaringós kis utcák, múzeumok, kedves helyek, izgalmas épületek várnak itt. Azonban ez egy elég forgalmas hely, a külföldi és hazai turisták körében is nagyon népszerű, hétvégente nagy tömegre lehet számítani.

hirdetes

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Verőcei Duna-part

Szóval, ha egy kicsit kevésbé felkapott, de azért élettel teli helyet szeretnétek, egy kis Duna-parti lazulásra, akkor egy másik helyszínt ajánlunk, méghozzá a Verőcei Dunapartot, ahol az árvíz elleni támfalat maga Ybl Miklós tervezte, és ahol rendszerint nyaranta zajlik az élet. Strand, bisztró, színpadok, és persze a mágikus Duna-part, ami az ittlétetek Pazar hangulatához hozzájárul.

hirdetes

A Dunakanyar legjobb látnivalói: Nagymarosi Duna-part

De Nagymaros Duna partjára is érdemes lenézni, hiszen nagyon kellemes hangulat, büfék, szabadstrand, és semmihez nem fogható kilátás vár itt minket. Hiszen a partról éppen szembe kerülünk az első pontban említett Visegrádi Fellegvárral, ami még egy lapáttal rátesz az egész kis idilli település szépségére. 

Kirándulás a Dunakanyarban 

Arról már ne is beszéljünk, hogy a környék tele van kirándulóhelyekkel, kiépített turista útvonalakkal, nehezebb, könnyebb, rövidebb hosszabb ösvényekkel, forrásokkal, és kilátókkal, amiket egy-egy őszi hétvégén érdemes felfedezni.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A Csodaszarvas

A Csodaszarvas: Az egyik leghíresebb magyar mese-legenda. Az Anjou-házból származó... Tovább

Szent István Bazilika

Szent István Bazilika: Budapest első számú temploma, mely a Belvárosban áll. A budapesti Szent... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!