hirdetes

A fonyódi tini tragédiája

Bettina
Molnár Csilla szépség királynő

Az is az eszébe jutna, hogy hoztak neki ruhákat az osztálytársai, hogy majd abban lépjen fel. Édeasanyja 350 forintot fizetett azért, hogy béreljen egy szállodai szobát, hogy láthassa a kislányát a kifutón. Továbbjutott, ám amikor a teremben sokan azt látták, hogy az édesanyja és ő pezsgővel koccint a zsűrielnökkel, mire hazaértek, elterjedt, hogy a szeretője a férfinak, azért jutott tovább…

Arra is vissza emlékezne, hogy a pesti elődöntőben az anyukájának 450 forintot kellett fizetnie, hogy bemehessen a szépségversenyre. Nem értették ezt annyira, de az anyuka végig szerett volna mellette lenni, ezért ezt is kifizették. Majd érdekesnek tartották azt is, hogy az elődöntőkön készült fényképekért miért kellett 800 forintot fizetniük? Arra is vissza emlékezne, hogy az elődöntőn nyanakodott arra, hogy valami nem 100%-ban oké. Azt mondták ugyanis neki, ha nem ír alá szerződést egy céghez, amely mindent intéz majd neki, veheti a csomagjait és mehet vissza Fonyódra. Kiskorú volt, végül az anyukája ott helyben aláírta. Ekkor a negyedik helyen jutott a fináléba. Erika viszont már a selejtezőben kiesett.

Eszébe jutna a döntő is, amelyet – hogy rohan az idő – 1985. október 5-én rendeztek.

Az is, mikor a verseny előtt a Kongresszusi Központ egyik raktárhelyiségébe hívták őt és az anyukáját, hogy írjanak alá egy másik szerződést, amely szerint egy áruházlánc reklámarca lesz, mert másnap be akarják jelenteni. Ezt már nem írták alá, hiszen tudták...Csillának első most az iskola lesz, jön az érettségi hamarosan. Így fordulhatott elő, hogy miután szépségkirálynő lett, a verseny után otthagyták a Kongresszusi Központban a szervezők, valaki szívességből vitte el őket a szállodájukba.

hirdetes

S itt valószínűleg már könnyes lenne a szeme. Hiszen azt nem lehet elfeledni, hogy milyen csodálatos érzés volt, amikor másnap gyorsvonattal megérkezett Fonyódra, ekkor már királynőként. Több mint kétszázan mentek ki a vasútállomásra elé, hogy üdvözöljék és gratuláljanak neki. Ismerősök, rokonok, barátok, iskolatársak. Mindenki nagyon boldog volt és ő is. Talán ez volt az egyetlen tiszta, csodás pillanata az egésze királynőségnek, utána ugyanis hamar kiderült, mindenki rajta akar pénzt keresni és ő erre egyáltalán nem számított. Sok pénzt és gyorsan. Az idő teltével megjelentek az irigykedők is. Azt terjesztették róluk, hogy a Molnár család disszidálni akar, mindezt azért mert egy nyugati autó állt a házuk előtt. Vállalkozásuk volt Fonyódon, hirtelen ők lettek a bunkó maszekok. Nem érezte jól magát már itt Csilla, túl sok volt a gyűlölködő, aki őt és a családját is támadta. Pesten pedig főleg nem, ahol bármit csinált baj volt. Ha sminkelte magát az volt a baj, ha nem akkor az, ha farmert vett fel akkor az volt a baj, ha szoknyát akkor meg az volt a baj, soha senkinek és semminke nem tudott megfelelni megfelelően, az emberek teljesen kikészítették a fiatal lányt. Aztán letelt az egy év. A koronát visszaadta.Sajnálta, hogy nincs folytatása a királynői létének, de örült, hogy újra visszatérhet reményei szerint a saját életébe, amit szeretett.

hirdetes

Majd letenné a képeket az autójába ülne és elmenne a kozmetikába. itt várna rá a legjobb barátnője, aki egy ajándékkal készült neki. Csilla nagyon örülne neki, nagyon boldog lenne, hogy a legjobb barátnője meglepte. Délután hazamenne a fonyódi házba, leparkolna az autójával, belépne, ahol ott várná a férje és meglepetésként a nagyfia és a nagylánya. Átölelnék szorosan.Ő pedig úgy érezné, hogy a legszerencsésebb nő a világon, hiszen van két csodás gyermeke és egy férje.

De nem így történt, nem így lett. Csilla ma nem boldog. Vagyis itt a földön biztos nem. Csillát ma nem köszöntik, Csilla ma nem olvas köszöntő sms-eket. Nem lett Csillából kozmetikus. Nem lett eljegyezve, nem lett férje. Nem lett két csodás gyermeke. Nem lett ötvenkét éves. Még tizennyolc éves sem lett. Csillát kivégezte a magyar vadkapitalizmus, az irigység, a rosszakarat és megölte a reflektorfény. Ma reggel, aki szeretné felköszönteni a gyönyörű Molnár Csillát, annak Kaposvárra kell mennie a Keleti temetőbe. Ott pihen egy havas és hideg márványlap alatt. Már 35 éve. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

December

December sokak kedvence, a karácsonyi ünnepkör kiteljesedésének időszaka, az év utolsó... Tovább

Szabadság Szobor

Szabadság Szobor: Főváros egyik jelképe. A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest és... Tovább

Tovább a lexikonra