hirdetes

A hétvége hírei -A koronavírus megindult ismét

Oláh Tamás
Koronavírus itthon

A válságstáb ezértszükségesnek találta új szankciók bevezetését Split-Dalmát megyére. Hétfőtől két hétig a vendéglátással foglalkozó egységek csak a kerthelyiségeikben vagy teraszokon szolgálhatják ki a vendégeket. Az esküvőkön és temetéseken ötven főre maximalizálják a résztvevők számát. 

Szlovénia helyzete

A szomszédban lévő Szlovéniában pénteken 43-mal 2617-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Egy új halálesetet azonosítottak itt is. A más országokból behozott fertőzések többsége Horvátországból származik, a kór itt is a fiatalokat támadja meg főként. 

A szlovén kormány csütörtökön felülbírálta azt, hogy mely országok milyen besorolást kapjanak és Horvátországot "vörös listára" helyzete. A szlovén állampolgároknak hétfőig van idejük hazaérkezni, ellenkező esetben vár rájuk a kötelező kéthetes karantén.

hirdetes

Ököllel estek egy nőnek a Dagály strandon

Hatalmas verekedésbe torkollott a konfliktus, mely során egy fürdőző ököllel ütött meg egy nőt szombaton a dagály strandon. A támadó az állítások szerint, azon hergelte fel magát, hogy a hölgy barátja közölte az úszómesterrel, hogy a támadó nagyon zavarja az ott fürdőzőket.

Az elkövető és a társai ezután közös erővel neki esett a nőnek, a párjának, majd testvérének, aki az arcán megsérült és az orra is eltört, emiatt korházba került. Utóbbi azt állítja, legalább 3-4 biztonsági őr volt a helyszínen, aki látta az esetet, de nem avatkozott bele, majd később hagyta elmenni a támadókat.

hirdetes

A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz. A strand nem volt hajlandó semmiféle tájékoztatást adni.

A hétvégi hírek nem túl bíztatóak. Egyre jobban terjed a vírus és kezdünk közeledni a tavaszi helyzethez. Fontosnak tartom mindig hangsúlyozni, hogy nagyon oda kell figyelni a saját és mások egészségére, ha ezt elmulasztjuk, meghosszabbíthatjuk ezt a nehéz időszakot. Nem is beszélve arról, hogy mások életét is kockára tehetjük.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vidéki hotel

Egy vidéki hotel lehetővé teszik, hogy a nagyvárosból kiszakadva töltsünk el egy kis időt... Tovább

Tihanyi levendulás

Tihanyi levendulás: A tihanyi levendulás, a Tihanyi-félszigeten elterülő, Magyarország első... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!