hirdetes

A hétvége legérdekesebb hírei egy helyen

Oláh Tamás
Friss hírek a nagyvilágból

Kutya támadott meg egy kislányt

A Nógrád megyei Nagylócon egy kutya támadott meg egy kislányt a hétvégén a kora esti orákban- közölte a kereskedelmi televízió híradója. Az állat ledöntötte a gyermeket majd megsebesítette végtagjait, ezután a család szabadította ki a gyermeket. Az eset után egyből a balassagyarmati sürgősségi osztályon látták el a kislányt.
A lány válla eltört keze és feje megsebesült. A gyermek már otthon van és édesanyja ápolja. Úgy tudják a kutya a faluban már ismert agresszív jelleméről és volt már ebből probléma.

A rendőrség eljárást indított a támadás miatt, de a kutya a gazdájánál maradt.

Két magyar karanténba került Cipruson, nem kaptak se enni se inni

Elegendő élelem és folyadék nélkül tartottak karanténba két fiatalt Cipruson, Larnakában. Négyen utaztak el, amikor kiértek a reptéren letesztelték őket. A fiatalok a tengerhez menet lazítani, amikor egy ciprusi telefonszámról felhívták őket, hogy kettőjük tesztje pozitív lett. Onnan egy mentőautó szállította őket át a várostól 10 kilométerre eső karanténhotelbe, ahol érkezéskor kaptak fejenként egy liter vizet és ebédet. Később hiába kértek, csak másnap délben kaptak újabb egy liter innivalót.

hirdetes

A karanténba a barátaik sem tudtak segíteni rajtuk, értesítették az ottani konzult, aki beavatkozott és némileg sikerült segíteni rajtuk. A fiatalok akkor hagyhatják el a hotelt, ha lesz két negatív tesztjük, a következő ilyen teszt szerdán lesz. Ha az pozitív, szeptember 18-án szabadulhatnak.

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon

Négy személy utazott a hőlégballonnal, hármuknak sikerült kiugrani, de komoly sérüléseket szenvedtek.

hirdetes
Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon szombat délután Vál és Kajászó között - informált a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kiderült, hogy a hőlégballon a felszállás során gyulladt ki, az emelkedő kosárból hármuknak sikerült kiugrani, az utolsó személyt a lezuhanó hőlégballon körül találták meg. A megyei szóvivő nem adott információt a sérültek állapotáról.

A későbbiekben a rendőrségtől megtudtuk, hogy. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője késő este elmondta, egy férfi és két nő szenvedett balesetet, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Buzsáki lakodalmas szokások

Buzsáki lakodalmas szokások:  Körülbelül a századfordulón jött el az az időpont, mikor... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Külföld