hirdetes

A hétvége történései

Oláh Tamás
A pécsi tv-torony

Vonattal ütközött egy autó Győrben 

Egy autó ütközött Győrben, a Tarkarét utcai vasúti átjáróban. A MÁV nyilatkozata szerint a vonat épp Grazból tartott Budapestre, amikor a szerencsétlenség történt. Az esetben egy személy vesztette életét. A vasúti forgalom szünetelt és pótló buszokkal szállították tovább az utasokat.

Pincéket öntött el a vihar Budapest környékén

 

A vasárnapi viharos idő nem kímélt senkit. Rengeteg lakás pincéjét öntötte el a vihar Budapest környékén. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatójában főként Pilisszentivánt, Pilisvörösvárt és Solymárt említette. Állításuk szerint innen jött a legtöbb riasztás.

A problémát jellemzően a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű víz okozta. A leggyakrabban kertekbe, pincékbe folyt be a víz és a kiszivattyúzáshoz szerettek volna segítségek kérni az emberek, de rengeteg helyen lehetett találkozni kidőlt fákkal is, melyeket szintén el kellett távolítani.

hirdetes
hirdetes

Nem fogják beépíteni Álomvölgyet

A Budakeszi mellett található területért rengeteget tiltakoztak a civilek és az önkormányzat elérte, nem lehet beépíteni.
A terület teljesen lakatlan és fokozottan védett állat és növényfajoknak ad otthont.  A terület tulajdonosa épületeket szeretett volna felhúzni a területre, aminek a célja az infrastrukturális beruházások lettek volna. A civilek tiltakozása miatt elvetette az ötletet és úgy döntött, hogy az épületek helyet, úgynevezett mikroframokat fog létrehozni. A hely Európa szinten fontos élőhelynek számít és a közérdek azt kívánja, hogy érintetlen állapotban megőrizzék azt.

Az önkormányzat a napokban a területet védetté nyilvánította, ezzel kimondva, hogy nem lehet épületet elhelyezni a birtokon. A földmunka is tilos, valamint nem lehet elpusztítani, de még zavarni sem az ott élő állatvilágot.


A hétvége elég tartalmasan telt és a viharos idő sokak számára megnehezítette. Legyünk figyelmesek a körülöttünk élőket illetően és ha ilyen, vagy egyéb problémájuk van, próbáljunk segíteni rajtuk. Nekünk is jól fog esni a későbbiekben a tudat, hogy van kire számítanunk. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lecsó

Lecsó: az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb szezonális ételünknek számít.A paprikás... Tovább

Románia

Románia Magyarország délkeleti szomszédja. Ott található Erdély, mely a magyarság határon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország