hirdetes

A hétvégi hírek

Oláh Tamás

A hétvége a pihenésről és a nyugalomról szól, legalábbis erről kéne. Azonban rengeteg olyan esemény történik, olyan döntés születik, amiről nem érdemes lemaradni. A továbbiakban ezekről olvashatnak.

Iskola

Egy késsel fenyegette élettársát és a rendőröket


Egy halálra rémült komlói hölgy tett bejelentést a rendőrségnek 29-én, hogy férje életveszélyesen megfenyegette és attól fél bántani is fogja. A helyszínre kiérkező rendőröket a férfi megfenegette és rájuk is támadott később bezárkózott és többszöri felszólításra sem jött ki a lakásból. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közbelépésével tudták elkapni a tomboló férfit, ellene a Komlói Rendőrkapitányság - ideiglenes távoltartási kérelem mellett – garázdaság vétsége okán indított ellene nyomozást. A férfit a rendőrök hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt jelentették fel, az eljárást a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja le.

Továbbra is telefonon keresztül kapjuk majd a gyógyszer recepteket

hirdetes

A gyógyszerfelírást továbbra is el tudjuk majd intézni telefonos úton– tájékoztatott be az emberi erőforrások minisztere saját közösségi oldalán. Kásler Miklós jogszabályváltoztatásokat indítványozott, annak érdekében, hogy a betegek és az orvosok is biztonságban tudják ellátni feladataikat.
A posztból kiderül, hogy a kormány a járványügyi vészhelyzet csökkenésével ezt a lehetőséget szeptembertől megszüntette volna. „A koronavírus-járvány azonban felülírta az előzetes számításokat, így az emberek kéréseit is meghallgatva, a gyakorlat megőrzése mellett határoztunk” – tudatta Kásler Miklós.

Elindultak haza, a Görögországban nyaraló magyarok

Tömegesen indultak haza a magyarok a görög tengerpartról a szeptemberi kötelező karantén miatt. Informálnak minket az utazásszervezők.

hirdetes

A külföldről hazautazás szabálya szeptember 1-től teljesen átalakul. Az eddig ismert három színkódos rendszerben az összes országot hirtelen pirosra színezik, ami magával hozza a kötelező 14 napos karantént. Ezt van lehetőségünk kiváltani két egymást követő napon csinált vagy csináltatott koronavírus teszttel.
Halics Arnold, a Sarti Club Csoport nevű Facebook-oldal üzemeltetője az tájékoztatta az egyik csatorna híradóját: a Görögországban nyaralásukat töltő magyarok minden erejükkel azon voltak, hogy átfoglalják repülőjegyeiket és haza tudjanak jutni az ominózus időpont előtt. A helyzetet és a gyors hazajutást erősen meggátolja, hogy rengeteg légitársaság csak szeptember 1-én indítja haza járatait, amivel belekényszerítik a kint tartózkodókat a két hét karanténba.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tagore sétány

Tagore sétány: Balatonfüred leghíresebb része, évente sok százezer turista látogatja meg.... Tovább

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!