hirdetes

A hétvégi hírek

Oláh Tamás
Iskola

A megelőzés érdekében eltolnák az iskolakezdést

 

Egy debreceni általános iskola, azzal a kísérleti céllal tolta el tanóráinak kezdetét, hogy megnézze meg tudja-e óvni diákjait a veszélytől – nyilatkozta a városháza. Az intézkedés miatt nem lesz olyan nagy tömeg a reggeli tömegközlekedési járatokon – folytatták – ami hozzájárulhat a járványügyi kockázatok csökkentéséhez.
Az önkormányzat kérvényezte két oktatási intézményfenntartótól, a debreceni tankerületi központtól és a helyi szakképzési centrumtól, hogy gondolják át a tanórák későbbi kezdését és annak lehetőségét, hogy ezzel mennyire csökkentik a most életben lévő egészségügyi kockázatokat. Megállapodásuk értelmében hat debreceni középfokú oktatási intézményben szeptember 1-jétől 8:30-kor kezdődik a tanítás.

hirdetes

A kezdeményezés megkönnyítheti a Debrecenbe bejáró diákok és tanárok mindennapjait is. Az egy egész tanévet magába foglaló kisérlettől azt az eredményt várják, hogy a ezt a modellt több iskolára is ki fogják bővíteni a továbbiakban.

hirdetes

A hétvége hírei nem mondhatóak pozitívnak, de iránymutatónak igen. Megmutatják nekünk, hogy a környezetünk is intézkedik azért, hogy megóvjon minket a vírus jelentette veszélytől ezért úgy gondolom, nekünk is ki kell venni a magunk részét és megóvni környezetünket. Elkezdődött a tanév, ezért az iskolákban is figyeljünk oda, illetve készítsük fel gyermekeinket is az alapvető szabályokra mely megóvja őt is, minket is és a minket körül vevőket is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Darvas Iván

Darvas Iván: az egyik leghíresebb magyar színészről beszélhetünk személyében. Darvas Iván... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!