hirdetes

A királynék városa

Oláh Tamás
Veszprém szépségei

6.    Balaton

Mint már említettük a Balaton kb. 15 km-re van a várostól. Közeli települések Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonfűzfő és Csopak. A strandolni és kikapcsolódni vágyók számára szuper lehetőségeket biztosítanak ezek a települések.
Természetesen Veszprém városa is remek szórakozási lehetőségekkel rendelkezik és színes programsorozatok várnak bennünket, ha idelátogatunk.
Ha szeretnénk bejárni a várost, de esetleg idegenvezetővel, vagy csak szimplán nagyobb társasággal, akkor van egy jó hírünk! Mivel 2019-ben megkapta a zene városa címet, az UNESCO által Veszprém, ezért idén nyáron egészen augusztus 29-ig részt vehetünk tematikus, zenés városnéző sétákon. Ekkor minden olyan helyszínre elkalauzolnak bennünket, amely kötődik a város zenei múltjához.

hirdetes

A zene szerelmeseinek kedvezve, egész nyáron szuper koncerteken vehetünk részt a Presszókertben. Lesz 30Y, Horváth Tamás, Kiscsillag, Konyha és még sokan mások. Augusztus 21-28 között bármikor is érkezünk biztosan meg tudjuk majd tekinteni valamelyik fellépést.

hirdetes
Július 11-étől egészen szeptember végéig megtekinthetjük a Veszprémi Művészetek Házában Borkovics Péter és Bullás József Fényrétegek című kiállítását. Az üveg és festőművészet találkozását eleveníti meg a kiállítás. A fő tematika a fénytörés, fény és az optikai hatások. A különlegessége, hogy ugyanazon problémákat két különböző szemszögből közelíti meg a két művész. 

A Lackó Dezső Múzeum kortárs üvegművészeti gyűjteményéből származó Fényben tündöklő című kiállítást a Hősök Kapuja Látogatóközpontban tekinthetjük meg, augusztus 15-től egészen 2020 végéig, december 31-éig. A kiállítás ennek a roppant egyedi anyagnak, az üvegnek szenteli a figyelmét és lenyűgöző formákban, alakzatokban, színekben és megvilágításokban mutatja be azt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Omega együttes

Omega együttes Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb magyar együttesnek számít, mind a mai... Tovább

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika: A kizárólag magyar nemesítésből származó fajták termesztése és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Utazás
X
Kövess minket facebookon!