hirdetes

A legszebb tavaszi kirándulóhelyek Magyarországon - Látogasd meg mindet!

Sz.F., ZH

Magyarországon rengeteg csodálatos hely található. Érdemes kimozdulnia mindenkinek, kirándulni egyet! Éppen ezért hoztam egy cikket, amiben összegyűjtöttem nektek a legkedveltebb magyarországi kirándulóhelyeket!

A legszebb magyar kirándulóhelyek tavasszal

Legszebb magyar kirándulóhelyek – Szilvásvárad 

A Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, leglátogatottabb kiránduló helye. Fő látnivalója a Szalajka-patak, melynek forrásai tipikus karsztforrások, szélsőséges vízjárással. A Szalajka-forrás egy rövid szakaszon bejárható cseppkőbarlangból tör a felszínre. Vize hideg. A patakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng, melynek védelmében mesterséges neveldéket alakítottak ki. A völgyet könnyen meg lehet közelíteni, rengeteg kiránduló útvonal van, és itt közlekedik a Szilvásváradi Erdei Vasút is.

Tetszik ez a cikk? Kérlek, nyomj rá egy likeot, vagy oszd meg! Köszönjük! :) 

 

Legszebb magyar kirándulóhelyek – Gödöllő 

Gödöllő város Pest megyében, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, a Gödöllői járás központja. Legismertebb nevezetességei a Grassalkovich-kastély és a Szent István Egyetem. A város szülötte Török Ignác honvéd tábornok.  A város legismertebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély vagy más néven a Gödöllői Királyi Kastély. Mayerhoffer András építőmester 1735-öt követően kapott megbízást a kastély megépítésére, amely később több bővítésen is keresztülment. Mai formáját a 19. század végére nyerte el. A Grassalkovich család férfi ágának kihalása után több tulajdonosa is volt a kastélynak, végül a kiegyezés után 1867-ben királyi pihenő rezindenciának jelölték ki.

hirdetes

Gödöllői Királyi Kastély

A két világháború között a kastélyt Horthy Miklós kormányzó számára rendezték be. 1945 után megkezdődött a kastély fokozatos pusztulása. Az épület egy részében szovjet és magyar katonák laktanyáját alakították ki, más részében szociális otthont, szükséglakásokat létesítettek, a parkot pedig felszabdalták. Az első műemlékvédelmi munkálatok 1986-ban kezdődtek meg. 1990-ben a szovjet katonák elhagyták a kastélyt, a szociális otthon más épületbe költözött.

Rövidesen elkészült az egyik szárny, illetve a főépület homlokzatának és tetőszerkezetnek felújítása. Napjainkban közel 1000 m²-es területen, 23 szobában tekinthető meg a kastélymúzeum, teljesen helyreállított belső terekkel. Számos különböző méretű díszterem áll rendelkezésre a különböző rendezvények megtartásához.

Gödöllői Arborétum

A gödöllői arborétumot 1902-ben alapították 190 hektárnyi területen, telepítését 1914-re fejezték be. A második világháború előtt Magyarország legjelentősebb arborétumaként tartották számon. 1960-től bővíteni kezdték, így ma már 350 hektárnyi területen működik. 90%-a erdészeti kutatási célokat szolgál, 10%-a park jellegű.

hirdetes

Gödöllő, Babatvölgy

Ha egy kellemes, erdei sétára vágysz, akkor érdemes megismerned Babatvölgyet. A Gödöllői-dombság erediben rengeteg jó túraót van. Békések, nagyok, nem találkozol sok emberrel, természetközeli helyek, gyönyörű erdőségekben. Érdemes körbe nézned valamelyik turista aplikációban. 

Az egyik ilyen Babatvölgy, amit vagy a 3-as útnál lévő elágazás elején lévő parkolótól közelíthetsz meg (sorompó van, autóval nem tudsz bemenni), vagy a Máriabesnyői baziléika parkoplójától. A Babatvölgyi túrúáól nézd meg videónkat is, és ne felejtsd el bekövetni a csatornát, megnyomni a kis csengőt is! :) 

 

 

Lapozz a következő oldalra és ismerd meg Magyarország további csodaszép kirándulóhelyét!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Várszínház

Várszínház: Budapest I. kerületében, a budai várnegyedben található épület. A Szent... Tovább

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!