hirdetes

A magyar válogatott helyzete és tervei

Oláh Tamás
Magyar válogatott

Váltások oka

Rossi úgy vélekedett a váltásról, hogy nem azért van szükség a vérfrissítésre, mert ilyen helyzetbe kényszerült a válogatott. Ő úgy gondolja, hogy pillanatnyilag ők a legjobb formájukat hozó játékosok a keretből.

"Ha a következő hónapban őrzik azt a formájukat és teljesítményüket, amelyben most játszanak, akkor a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőre is őket hívom meg a keretbe. Ezeknek a labdarúgóknak lehetőségük lesz ebben a közösen eltöltött kevés időben a bizonyításra, hogy méltók a meghívásra. Előbb a felkészülés során, majd ugyanezt megtehetik a két NL-meccsen is" – ismertette mondanivalóját részletesebben.

Dzsudzsák Balázsról

hirdetes

Az edző elmonda az ex kapitányról: ahogyan ez korábban is így volt, Dzsudzsák azért nem a keret tagja, mert jelenleg nem játszik.

"Örültem volna, ha ő is kerettag és a válogatott számíthat rá. Lehetek jó vagy kevésbé jó kapitány, de legalább mindig következetes voltam. A döntéseimet senki nem befolyásolta, saját elveim mentén dönthetek" – magyarázta 

Sallai Rolanddal és Szoboszlai Dominikkal, a válogatott reménységei és a két legértékesebb mezőnyjátékossal kapcsolatban Rossi úgy nyilatkozott: az elmúlt időszakban több alkalommal konzultáltak telefonon és az a kérése volt hozzájuk, hogy próbáljak meg bebizonyítani, hogy nem csak rendkívül jó labdarugók, hanem igen hatékony futballisták.

hirdetes

"Magyarországon mindenki tudja róluk, hogy nagyon ügyesek, most viszont elsősorban hatékonynak és céltudatosnak kell lenniük. Ezért arra biztattam őket, elsősorban ne a szépségre törekedjenek" - folytatta.

A B divízió 3. csoportjába kerülő magyar csapat először a Törökországgal fog megmérkőzni, jövő csütörtökön. Később Oroszország lesz, akivel meg kell birkózni és a csoport tagja továbbá Szerbia is.

Reménykedjünk benne, hogy a válogatottnak idén sikerül szép eredményt elérnie és szurkoljunk nekik együtt a minél jobb eredményekhez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bánáti bazsarózsa

Bánáti bazsarózsa:  nemzeti értékünk. A bánáti bazsarózsa vagy bánsági bazsarózsa... Tovább

A forint pénzrendszer

A forint pénzrendszer: 1946. július 19-én a Magyar Köztársaság Kormánya a 9000/1946 ME. Sz.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország Sport