hirdetes

A magyar válogatott helyzete és tervei

Oláh Tamás

Minden hét elején jelentkezünk a legfrissebb hírekkel a sport világából. A minket leginkább érintő sporthír most az, hogy Dzsudzsák Balázs nem lesz benne a válogatott keretben. Erről és ennek a részleteiről olvashatnak a továbbiakban.

Magyar válogatott

Dzsudzsák csapat híján, nem került be a válogatottba 

Marco Rossi szövetségi kapitány 11új személyt nevezett meg, akiket visz magával a magyar labdarúgó-válogatottba a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozókra.

Az olasz edző hétfői sajtótájékoztatóján emelte ki: csaknem tíz hónap telt el az együttes legutóbbi, Wales elleni mérkőzése óta.

Az Edző álláspontja 

"Alapvető, hogy mindig rengeteg szempontot kell mérlegelni a kerethirdetés során, most viszont még inkább sok szempontot kellett figyelembe venni. Néhányan sérültek, másoknak nincs csapatuk, esetleg nincsenek megfelelő fizikai kondícióban. Az utolsó kerethirdetéshez képest tizenegy új embert hívtam be" - jelentette Marco Rossi.

Négy újonccal találkozhatunk a keretbe - Cseri Tamás, Babati Benjámin, Schäfer András és Szőke Adrián - található.

hirdetes

A kapitány erősen kiemelte: a szakmai stáb márciusban készen állt a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, megvoltak a szükséges előkészületek és a megfelelő felkészülés. Azóta ez megtörtént már a törökökkel és az oroszokkal kapcsolatban is. Mellékelte: az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektettek abba, hogy mentálisan is felkészítsék a játékosokat, folyamatosan tartották a kapcsolatot, ha máshogy nem is, elektronikus úton. Hangsúlyozta: ez más csapatoknál is így lehetett, hiszen nehéz máshogy elérni, a vírus által okozott korlátozások miatt.
"A török meccs előtt két napunk lesz edzeni, és aki kicsit is járatos ebben a sportágban, az el tudja képzelni, hogy tíz hónap kihagyás után ez komoly nehézségeket okoz, hogyan tudunk így felkészülni, majd játszani. Ezzel a nehézséggel azonban mindenkinek szembe kell néznie, így ellenfeleinknek is" - hangoztatta.

hirdetes

Rossi nyomatékosította továbbá: A szeptemberi NL- meccseken szeretné a maximumot nyújtani, hiszen sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint két találkozó a felkészülés során.

"Nem a kivárásos taktika híve vagyok, az agresszív focira törekszem. Szeretnénk az ellenfelet megzavarni a saját térfelén, labdabirtoklás esetén pedig hátulról a megfelelő kockázat felvállalásával akciókat kezdeményezni. Ez a szándék, aztán majd meglátjuk, milyen hozzáállással párosul mindez. Bátran akarunk játszani, sokat futni és letámadni az ellenfelet. Sok múlik az ellenfél minőségén, mert a török és az orosz csapat is jó szintet képvisel, és szintén agresszív futballt játszik" – nyilatkozta a stratégiával kapcsolatban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Arany János

Arany János: az egyik leghíresebb magyar költő, aki mind emellett, tanár, újságíró, a... Tovább

Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum: országos múzeum Budapest IX. kerületében, az Üllői út 33-37. szám... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország Sport