hirdetes

A Pál utcai fiúk - 8 érdekesség a műről

Bettina
A Pál utcai fiúk

5. A Pál utcai fiúk:

A Fábri Zoltán által megálmodott filmet 1967-ben kezdték forgatni és 1969-ben mutatták be. Mivel a Józsefváros mélyén a Pál utcai grundot már beépítették, így a XIII. kerületben, a Visegrádi utca és a Gogol utca sarkán építették fel. Az a környék még századelős hangulatot sugallt, más kérdés, hogy azóta már ott is egyre több modern irodaház nyújtózkodik.


6. A Pál utcai fiúk:

A ház pedig ahová a vörösingesek és a Pál utcai fiúk is meglátogatták a nagybeteg hőst, az Erkel utcában volt.  Nemecsek Ernőék lakását a filmgyár műtermében rendezték be. A Füvészkertben megálmodott jeleneteket a vácrátóti arborétumban vették fel.

hirdetes


7. A Pál utcai fiúk:

hirdetes

Sokáig úgy volt, hogy Magyarországon csak feliratozzák a filmet, mivel csak angolul beszéltek a gyerekek, de végül győzött a józan ész és nagyon jó  magyar szinkront kaptak a szereplők, így pedig végképp magunkénak érezhettük a  szuper alkotást.


8. A Pál utcai fiúk:

Nemecsek Ernőt nagyon szerethetően alakította az angol kisfiú, Anthony Kemp. Anthony Kemp azonban később eltávolodott a filmezéstől, de megalapozta, hogy a karrierje felfelé íveljen, híres lakberendező lett belőle. Ma is él, 66 éves. A Bokát játszó William Burleigh sem lett befutott színész pedig nagy jövőt jósoltak neki a filmes alakítását követően. Mindkettőjük életében csak egy rövid szerepet töltött be a forgatás. Nekem viszont azóta is az egyik nagy kedvencem Molnár Ferenc regénye!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Szemlő-hegyi-barlang

Szemlő-hegyi-barlang: A Szépvölgy és a Rózsadomb alatt rejtőző nagy fővárosi... Tovább

Pilis

Pilis: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Pilis vagy Pilis hegység egy földrajzi kistáj és... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!