hirdetes

Közel 3 méter volt a világ legmagasabb embere: Robert Pershing Wadlow elképesztő története

VN

Veled előfordult már, hogy tükörbe néztél, vagy csak úgy megálltál egy pillanatra, esetleg a boltban a legfelső polcra rejtett finomság elérése miatt pipiskedve azt kívántad, bárcsak magasabb lennél egy kicsivel? Robert Pershing Wadlow valószínűleg épp az ellenkezőjét kívánta, ugyanis 2,72 méteres magasságával nemcsak kilógott a hétköznapi emberek sorából, hanem rengeteg problémával is szembe kellet néznie. Ismerd meg különleges történetét!

Ki volt világ legmagasabb embere?

Egy átlagos csecsemő volt, de kisiskolásként már felnőtt méretet öltött

A világ legmagasabb embere, Robert Pershing Wadlow, halála előtt elérte a 2,72 méteres magasságot, azonban egy teljesen átlagos csecsemőként látta meg a napvilágot, teljesen átlagos méretekkel, 3,80 kg-os tömeggel. Négy éves koráig minden úgy zajlott, ahogyan az a nagykönyveben meg van írva, akkor azonban történt valami, és elkezdett hirtelen nagyon-nagyon nőni, olyannyira, hogy elérte a 163 centiméter magasságot. Már kisiskolás korára elérte a felnőtt férfiak magasságát, 8 évesen 188 centiméter volt. Éppen ezért külön padra volt szüksége, hiszen nem volt megfelelő számára a kisiskolásoknak tervezett bútor. 14 évesen ő lett a világ legmagasabb kiscserkésze 224 cm-es magasságával.

hirdetes

Miért nőtt ekkorára a világ legmagasabb embere?

hirdetes

Miután évente átlagosan 10 centimétert nőtt, természetesen szakemberek segítségét vették igénybe a szülők, kivizsgálások sora után pedig ki is derült mi okozza ezt a növési rendellenességet: egy az agyalapi mirigyen elhelyezkedő tumort találtak, ami arra készteti a testet, hogy folyamatosan növekedjen. Az orvostudomány mai állása szerint ez már gyógyszeresen hatékonyan kezelhető lenne, de Robert Pershing Wadlow 1818 és 1940 között élt, akkoriban pedig még nem ismerték a megoldást erre a rendellenességre.

Mi lett ez után? Hogyan élt a világ legmagasabb embere, és mi okozta a halálát? A következő oldalra lapozva megismerheted különös történetét!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az legkeletibb megyéje.... Tovább

Teller Ede

Teller Ede a XX. század egyik legnagyobb fizikusa. Budapesten született 1908-ban, majd 18 évesen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!