hirdetes

Közel 3 méter volt a világ legmagasabb embere: Robert Pershing Wadlow elképesztő története

VN
Ki volt világ legmagasabb embere?

Teljese normális életet élt a világ legmagasabb embere

Bár nem volt egyszerű dolga, hiszen monumentális magassága tényleg számtalan nagyon egyszerű hétköznapi dolgot tett bonyolulttá igyekezett teljesen hétköznapi életet élni. Iskolába járt, és a jogi egyetemet is elkezdte, azonban ezt nehézkes mozgása miatt nem tudta elvégezni, ezért inkább egy Cirkuszhoz szegődött, 1936-ban a Ringling Brothers Circus tagja lett. Itt is ragaszkodott a hétköznapi megjelenéshez, nem volt hajlandó cilindert és frakkot viselni. Mindvégig nagyon kedves volt, az emberek olyannyira szerették, hogy még szobrot is állítottak a tiszteletére 1985-ben, természetesen életnagyságban.

Mi okozta a halálát a világ legmagasabb emberének?

Robert sajnos nagyon fiatal kotában elhagyta az élők világát, 22 éves korában elhunyt. Ahhoz, hogy megrtsük halálának okát, az tudni kell, hogy mivel lábai nem voltak arányosak a törzsével, valamint a fejével, ezért folyamatosan egy merevítős lábtartót kellett hordania, hogy ezzel is könnyebben mozoghasson. Halált pedig ez a szerkezet okozta, ugyanis felsértett a lábát, ami nagyon csúnyán elfertőződött, olyannyira, hogy műtétek sorával sem lehetet megmenteni életét. Fontos megjegyezni, hogy a giantizmusban szenvedőknél általában a szív zavarok szoktak halálos kimenetelű problémát okozni, hiszen egy ekkora szervezetben forgatni a vért igen megterhelő feladat.

hirdetes

Robert Pershing Wadlow elképesztő élete számokban

Robert Pershing Wadlow mérete elérte a 272 cm-t, haláláig folyamatosan növésben volt, 21 éves korában „még csak” 268 cm volt, az azt megelőző évben pedig 259.  Súlya 222 kg volt, naponta 8000 kalóriát vitt be hatalmas testébe. Egy átlagos ember napi kaóriabevitele 2000. Ruhákat egyedileg készítettek neki, hiszen ekkora méretet sehol nem lehetett találni, ruhái szabásához pedig háromszoros anyagot kellett felhasználni. Ekkora lábakra cipőt sem volt egyszerű találni, amerikai méretezés szerint 37-es lábbeliket hordott, egy kis összevetési alap gyanánt az amerikai 22-es cipőméret Európában 56-osnak felel meg. Az altoni Oakwood Cemeteryben temették el 1940 július 19-én, temetésén körülbelül 40 ezren vettek részt. Még ma is a Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha élt legmagasabb ember.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

IV. Károly

IV. Károly: IV. Károly teljes nevén Karl Franz Josef Ludwig Hubert Georg Maria von Österreich,... Tovább

Aquincum

Aquincum: egy római katonai tábor és polgári település volt a mai Budapest területén. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!