hirdetes

Az elmúlt hét hírei

Oláh Tamás

A hét most is tartalmasan telt. Ha nem szeretne lemaradni semmiről, vagy csak informálódni szeretne, itt megteheti. Mai cikkünkben a hét legérdekesebb itthoni híreit összegezzük.

A hét hírei

Egymillió forintot ígérnek, a kalauz-késelőért

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete az augusztus 14-én megkéselt jegyvizsgáló ügyében.

Egy bliccelni próbáló utas a lajosmizsei vonalon egy késsel támadt rá a jegyellenőrre, amikor arra figyelmeztette, hogy nem utazhat jegy kiváltása nélkül. A nőnek azóta is kezelésekre van szüksége. A rendőrség egy hónapja keresi a tettest, de nem bukkantak a nyomára.  

A szakszervezet közlemény szerint Meleg János, a szervezet elnöke azt nyilatkozta, hogy az elkövetők nem úszhatják meg büntetlenül az ilyen és ehhez hasonló bűncselekményeket, ezért úgynevezett „fejpénz” kitűzésével próbálják meg elősegíteni a nyomra bukkanást. Szerinte elfogadhatatlan és akár életveszélyes is az, ami időnként a vonatokon folyik, ezért minél előbb véget kell neki vetni. Ráadásul, ha a tettest nem sikerül elfogni, „vérszemet kaphatnak” más hasonló gondolkodású, viselkedésű emberek is – folytatta az elnök.

hirdetes

13 óvoda és egy iskola zárva a vírus miatt

Országszerte 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet, tíz iskolában teljesen digitális munkarendre álltak át, illetve további 144 esetben egyes osztályokban bevezették a távoktatást. Ezeket az adatokat közölte az egyik napilappal az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A lap szerint az intézkedések nem állandóak, több intézményben már visszatérhettek a diákok az iskolákba, kedden például több mint tíz iskola fogadott diákokat. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a fertőzés egyelőre nem terjed olyan gyorsan az iskolákban.

hirdetes

Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek megfertőződött diákok, illetve, hogy minden a terv szerint menne. Mint azt az egyik online magazin is megírta, az intézményekben sokszor ellentmondásos módon kezelik a fertőzéseket: egyes helyeket teljesen elzárnak, másutt még kontaktkutatást sem végeznek, csak a fertőzött gyereket küldik haza, vagy csak több nappal a fertőzés észrevétele után intézkednek.

További hírek a következő oldalon!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tapolcai tavasbarlang

Tapolcai tavasbarlang: országunk első számú különlegességei közt lehet emlegetni. Nem volt... Tovább

Álmos

Álmos: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Álmos az egyik közülük. Álmos... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország