hirdetes

Az elmúlt hét hírei

Oláh Tamás
A hét hírei

Kiderült a hőlégballon tragédia oka

Hazaengedték a Vál és Kajászó között szeptember elején felgyulladt hőlégballon pilótáját, de a baleset másik két sérültjét még kórház ápolják - írja az egyik bulvárlap. Az újság szerint a nyomozás alatt már több embert kihallgattak, akik vallomásai szerint emberi mulasztás is közrejátszhatott a tragédiában, amiben egy nő életét vesztette, hárman pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A lapnak egy hőlégballonos pilóta név nélkül tett nyilatkozatot, arról, hogy leszálláskor történt a probléma, amikor túl a ballon kosara egy túl kemény földetérés következtében, és elpattant. Az ütéstől megsérült a kosárban található gázpalack egyik vezetéke, és elkezdett ömleni a gáz, ami pár pillanat alatt be is lobbant. A pilóta szerint ha megfelelően előkészítik a ballont, akkor ez tragédia elkerülhető lett volna.

hirdetes

Az újság szerint a hőlégballonozás legkockázatosabb része a leszállás, ilyenkor teljesen normális, hogy az oldalára dől az utasokkal teli kosár, és így csúszik még pár métert a földön, de ezt előzetesen begyakorolják az utasokkal.

Egy trafik árulta a tudatmódosító szereket

Egy ferencvárosi trafikra csapott le a rendőrség pénteken, miután olyan információt kaptak, hogy ott a tulajdonos különböző tudatmódosító szereket árul. A nyomozók az üzletben a 49 éves tulajdonost, valamint társát, egy 42 éves férfit elfogták – írja a Rendőrség honlapja.

A rendőrség szerint a 49 éves tulajdonostól lefoglalt kábítószert a 42 éves izraeli társa szállította, hogy azt árulni tudják a korábban lottózóként üzemelő trafikban. Az eladásra telefonos egyeztetés után került sor, a szereket grammonként 2 ezer forintért árulták.

hirdetes

Elfogásakor az izraeli férfinél 620 ezer forint volt, emelett a nyomozók a lakásán további 10 gramm narkotikumot, valamint 50 ezer forintot találtak. A nyomozók a trafikot is átvizsgálták, ott közel egy kiló tudatmódsító szerre hasonlító növényi törmeléket, valamint 141 ezer forintot készpénzt foglaltak le. A két férfit letartóztatták.

Hőmérséklet rekord Baján


Péntekig lehetett "élvezni" már csak a szokatlanul meleg időt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán jelezte, az időjárás annyira belejött a napsütésbe, hogy kedd délután meg is döntött egy szezonrekordot:

Idén ősszel eddig kedden volt a legmelegebb napunk, Baján 33,2 fokot mértek délután.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A karimatömítések tulajdonságai

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos... Tovább

Parajdi sóbánya

Parajdi sóbánya: Holdbéli tájra emlékeztet a Parajd település mellett található sóbánya,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország