hirdetes

Az elmúlt napok hírei itthon

Oláh Tamás

Fontos, hogy mindig megfelelően informálódjunk a legfrissebb hírekről, hogy ne érhessenek meglepetések. A továbbiakban az országban történt híreket hoztuk el önöknek a napokból.

A hét hírei

Több mint 700 ezren élnek háziorvos nélkül hazánkban


Nemrég röppent fel a hír, mely szerint hazánkban több, mint 700 ezer ember nem rendelkezik háziorvossal. Hallhattunk olyan településekről is, ahol már 15 éve nincsen háziorvos.


Az egyik hírcsatorna híradójában hangzottak el a következő információk a hazai háziorvosi helyzetet illetően. Az adásból megtudhattuk, hogy 562 családorvosi praxis vár gazdára Magyarországon, éppen emiatt pedig 700 ezer körüli azoknak az embereknek a száma, akiknek semmilyen háziorvosuk sincsen. Az egyik hírcsatorna, Komáromi Zoltánra (Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa) hivatkozva hozta nyilvánosságra ezeket a statisztikákat.


Melyik is azonban az a település, ahol már több, mint 15 éve élnek a lakók háziorvosi ellátás nélkül? Nem más, mint a Baranya megyei Ibafa. Nem sokkal másabb a helyzet azonban Dióskálon és Tiszabőn sem. Komáromi Zoltán szerint röpke 1 év alatt, 20%-kal emelkedett az üres praxisok száma. 

hirdetes
A hírnek köszönhetően Orbán Viktor miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy háziorvosi praxisközösséget szeretnének létrehozni. A kitűzött cél: a helyi ellátás színvonalának növelése, illetve az, hogy ne legyenek üres praxisok.


Az egyik hírműsornak így nyilatkozott a Háziorvosok Online Szervezetének alapítója: „újra vonzóvá kell tenni a háziorvosi szakmát.” Ehhez azonban fontos a szükséges anyagi és szakmai feltételek megteremtése. 

Vitatkoztak és megkéselte fiát egy pásztói férfi


hirdetes
Szörnyű botrányra virradt Pásztó 2020. október 11-én.


A rendőrség gyanúja szerint a reggeli órákban hangos szóváltásba keveredett apa és fia. Ez később tettlegességig fajult, ugyanis az apa kést rántott és megszúrta fiát. A kórházban megállapították, hogy a férfi súlyos sérülést szenvedett, csupán a véletlennek köszönhető, hogy túlélte a támadást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölési kísérlet miatt folytat büntetőeljárást az apa, H. Gyula 57 éves pásztói lakos ellen. A bejelentést követően azonnal cselekedtek az illetékes szervek és elfogták az elkövetőt.


Azóta a bűnöst előállították és gyanúsítottként kihallgatáson is részt vett. H. Gyulát a hatóság tagjai őrizetbe vették és a napokban indítványozni fogják letartóztatását is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény:Hungarikum, mely oltalom alatt áll. A Kalocsai fűszerpaprika... Tovább

Húsvéti locsolóversek

Húsvéti locsolóversek: Mindenki ismeri a locsolóverseket. Aki nem tud, az hallott már eleget.... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország