Milyen újdonságok történtek az elmúlt napokban magyarországon?

Az elmúlt napok hírei itthon

Oláh Tamás
A hét hírei

Elgázoltak egy férfit, aki elektromos rollerrel közlekedett


Vasárnap délelőtt halálra gázolt egy turistabusz egy elektromos rollerrel közlekedő férfit. A baleset a XI. kerületi Fehérvári úton történt, tudhattuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivőjétől, Hadházi Kornéltól.


Az áldozat egy 20 év körüli távol-keleti férfi volt. A busz és a rollerrel közlekedő férfi egymás mellett, párhuzamosan haladtak a Fehérvári úton a belváros felé, majd amikor a busz irányt szeretett volna váltani és jobbra kanyarodni a Hauszmann Alajos utcába, megtörtént a tragédia. A továbbra is egyenesen haladó elektromos rollerrel közlekedő férfi ugyanis már nem tudott időben megállni és a busz alá csúszott.


Sajnos az ütközés során a férfi azonnal életét vesztette. A buszon egyedül a sofőr utazott, aki nem sérült meg. 

 

Földrengést észleltek Sajóládon


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólád közelében szombat hajnalban földrengést érzékelt a CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. A lakosság több tagja is jelezte, hogy szintén érzékelték a földmozgásokat. A Richter-féle skála szerint 2,1 magnitúdója volt a földrengésnek és körülbelül 8 kilométeres mélységben zajlott.
A földrengést többek között Nagykátán is érzékelték.


Átszervezések az egészségügyben: a dolgozók egyre zavarosabbnak érzik a helyzetet


Egyre több átszervezés ás átcsoportosítás zajlik országszerte az egészségügyben. A dolgozók egyenesen a kaotikus jelzővel illették a rendkívüli helyzetet, mely nap mint nap megnehezíti munkájukat.


A székesfehérvári kórházban egyik napról a másikra 57 embert akartak átvezényelni a Budapesten található Korányi Kórházba. Végezetül „csak” 18 nővérnek kellett mennie, mesélte el egy ott dolgozó orvos az egyik kereskedelmi csatorna híradójának. A nyilatkozó orvos azt is elárulta, hogy nem kirívó az eset, ugyanis az egész országban ez zajlik. Kunetz Zsombor azt is hozzátette, hogy a kialakult helyzet legnagyobb problémája valójában a szervezetlenség és a fejetlenség. 


Hasonló esetet ismerhetünk meg az egyik online magazin október 3-án lehozott cikkéből is. Az Egerben található Markhot Ferenc Oktatókórházban és Rendelőintézetben október elsején közölték, több, mint 50 ottdolgozóval, hogy a következő napjukat már a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetében kezdik majd. A feladat természetesen nem más, mint koronavírus fertőzöttek ellátása. Több dolgozó is jelezte, hogy nagyon csekély információt kaptak a kihelyezéssel kapcsolatban, például, hogy meg kell-e, hogy oldják a bejárást vagy kapnak-e majd szállást, vagy, hogy pontosan mennyi ideig tart majd az áthelyezés.


A fővárosban található Uzsoki Utcai Kórházban szintén több átcsoportosításra is sor került, melyhez az egészségügyi szakértőnek is volt egy-két szava. Szerinte ugyanis "kivéreztetik" a XIV. kerületi kórházat. A későbbiek folyamán azonban az Emmi cáfolta, hogy a működőképesség rovására mennének az áthelyezések.


Az egészségügyi dolgozók azt nyilatkozták az egyik kersekedelmi csatorna híradójának, hogy attól tartanak, hogy a szerződések aláírásával mindennapossá válnak ezek a kaotikus helyzetek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Segesvári csata

Segesvári csata: Segesvár a mai Románia területén található, de az 1800-as években... Tovább

Debreceni Református templom

Debreceni Református templom: A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország