hirdetes

Elhoztuk nektek a mostani hétvége legjobb balatoni programjait (10. 09-10.11)

VN
Októberi balatoni programok

Bor ér Keszeg piknik Siófokon

A bor és keszeg remek párosítás, főleg a Balatonon! Kóstoljátok meg ti is a helyi specialitásokat, és sétáljatok egyet a már kicsit lecsendesült balatoni fővárosban! A program egész hétvégén át, tehát október 9-től egészen október 11-ig tart, 14.00-től 22.00-ig. Kézművesvásárok, gyerek játszóház, na meg persze az elmaradhatatlan sült keszeg, egyéb halételek és más finomságok, alföldi, villányi, és balatoni borok és péntek, valamint szombat este zenés programok!

Országos Könyvtári Napok Balatonfüred

Még egy kis kultúra nem árt, főleg nem a legendás Füreden, Jókai Mór kedvenc nyaralóhelyén! Programok a hétvégén ennek a rendezvények a keretén belül: október 10-én, szombaton 11.00 „Hajni fája” - emlékfa-ültetés a könyvtár mellett Sárköziné Sárovits Hajnalka könyvtárigazgató tiszteletére Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara közreműködésével, október 11-én, vasárnap 10.15 „Művészek nyomában” - Könyves vasárnapi séta a városban.

hirdetes

Füredi Szüret

Mit szóltok egy szüreti forgataghoz? Az egész hétvégén szüreti lázban fog égni Balatonfüred! Kézműves vásár, kiállítók, helyi pincészetek, gasztroudvar, ingyenes borkóstolók, látványfőzés, gyerekprogramok, bábozás, néptánc, meg persze szüreti felvonulás, és sok-sok bor, érdemes csatlakozni, mert minden bizonnyal jó móka lesz! Helyszín: Tagore sétány, Kisfaludy Színpad.

hirdetes

Füredi séták 

Balatonfüreden rendszeresen szuper sétákat rendeznek, melynek keretében belül fel lehet fedezni eldugott helyeket, és titkos történeteket lehet megismerni, például a villákról, és a villák lakóiról, többek között a már emlegetett Jókai Mórról, aki itt írta meg a magyar irodalom egyik remekét, Az arany embert. A hétvégén két ilyen vezetett séta lesz, egy szombaton, és egy vasárnap. Villa séta szombaton, reformkori séta vasárnap, 15.00-kor, találkozási pont mindkét esemény alkalmával: Vaszary Kávézó és Kert. Előzetes regisztráció szükséges, amire itt van lehetőség: + 36 30 72 77 162 vagy balaton.guide@gmail.com. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Balaton

Eladó lakás Balaton Északi vagy déli part, mindkettő a maga csodáiért fantasztikus. Egy... Tovább

Pilis

Pilis: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Pilis vagy Pilis hegység egy földrajzi kistáj és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!