hirdetes

Európa legnagyobb nárciszmezeje vár rád Babócsán, ahol különleges fesztivált is szerveznek

VN

A szép kis mesebeli helyeket, és a gyönyörű virágokat is nagyon szeretjük, és persze az sincsen ellenünkre soha, ha még izgalmas programokkal is készülnek nekünk. Tökéletes nap lenne-e az április 29. Babócsán? Szerintünk igen, mert a fent felsoroltak mindegyike pipa lesz ezen a napon. Az Európa legnagyobb nárciszmezejével büszkélkedő Babócsán különleges programok várnap április végezetével!

Babócsa Basa-kert Nárcisz Ünnep 2023

Nárcisznapot tartanak Babócsán

Nárcisznapot tartanak Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása alkalmából április 29-én Babócsán. Amit mi nagyon izgatottan várunk, reméljük ti is. Ha szeretnétek a hatalmas sárga nárcisztengerben megpihenni, csiripelő madarak dalai alatt hatalmasat szippantani a kelelemes nárciszillatból, és még izgalmas programokon is részt venni, akkor garantáljuk, hogy ezt a napot nektek találták ki!

Ezt is imádni fogjátok: Egy hinta a Mecsek tetején, Pécs felett, mesekilátással

 

Ez lesz a 25. nárcisz ünnep Babócsán

A szervező Babócsáért Egyesület a Facebook-oldalán adta hírül, hogy a Somogy vármegyei település Basa-kertjében immár huszonötödik alkalommal várják a páratlan látványosság iránt érdeklődőket. A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz végvári forgatag, íjászat, kézműves vásár, gyermekműsor, főzőverseny, táncelőadás és több koncert is.

hirdetes

Nárcisz ünnep a Basa-kertben    

A település honlapja szerint a rendezvény helyszíne, a Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején tizenhárom hektáros területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére. Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

hirdetes

Európa legnagyobb nárciszmezeje

Valóságos csoda ez a hely! „A csillagos nárcisz virágzása idején, május elején érdemes felkeresni, ameddig a szem ellát, mindenütt csodás nárciszmező.”- írja az egyik hozzászóló. Mi még nem voltunk itt, de már a képek látványai is lélegzetelállító, hiszen szó szerint egy nárcisz tenger hever az ember lába előtt. A csodaszép virágok szinte végtelennek látszanak! A jegyek a helyszínen vásárolva 1500 Ft-ba kerülnek, 14 év alattiaknak pedig van kedvezményes 300 Ft-os jegy. A kommentben azt is írták, hogy a közelben parkoló is van. A Nárcisz napon sztárfellépők, és tombolasorsolás is várja a részvevőket.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

Nagyerdő

A debreceniek egyik legkedveltebb helyéről van szó személyében. A debreceni Nagyerdő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás